Çevre konusundaki özeni ve hassasiyetiyle dikkat çeken ve Türkiye’nin çocuklardan oluşan en büyük çevre hareketini hayata geçiren Keçiören Belediyesi, düzenlediği Dünya Çevre Günü etkinlikleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor.
Çevre Çiçekleri Hareketi Projesi kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü Keçiören’de şenlikle kutlanacak. Çevre Eylem Günü adıyla düzenlenen etkinlik için geri dönüşüme verdikleri katkı nedeniyle İsmail Enderuni Ortaokulu şenlik alanı olarak belirlendi.
3 Haziran’da yapılacak etkinliklerde çevreci çocuklar kendi yazdıkları şiir ve kompozisyonları okuyacaklar. Geri dönüşümün kolay ve etkili bir çözüm yolu olduğunun hatırlatılacağı etkinlikte, ambalaj, elektronik ve bitkisel atıkları toplayan çocuklar "temiz çevre için geri dönüşüm şart" mesajı verecekler. Canlı çiçeklerle ödüllendirilecek, yaşatma ve korumanın da önemini bir kez daha gözler önüne serecekler.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili şunları söyledi: "Çevre gönüllülerimiz sayesinde "Keçiören Evimiz" algısı benimsendi, temiz çevrede yaşamak için hepimize sorumluluklar düştüğünü hatırlatan çocuklarımız, gelecek nesillere bırakacağımız temiz çevrenin de teminatı oluyor. 70 binin üzerindeki çevre gönüllülerimizle her yıl Dünya Çevre Gününde temiz çevre ve geri dönüşüme dikkat çekiyor, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."
Çevre ve geri dönüşüm konusunda resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin de ödüllendirileceği etkinlikte, çocuklara çevre bilinci kazandıracak çeşitli hediyeler de verilecek.