Keçiören Belediyesi Kalaba Spor Tesisi sıcak yaz aylarını “Yaza Merhaba” şenliğiyle karşıladı. Etkinliğe katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Avrupa İşitme Engelliler Maraton Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak hem Türkiye’nin hem de Keçiören’in gururu olan milli atlet Önder Karakülah’a kupasını da verdi.
Şenliği Başkan Ak’ın yanı sıra eşi Hatice Ak ve Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da izledi. Programda spor tesisinin üyeleri ve personelinden oluşan koro sahne alarak Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirirken, folklor ekibi de güzel gösterisi ile izleyicileri Anadolu’da kısa bir gezintiye çıkardı. Başkan Ak, konser sonrasında Avrupa İşitme Engelliler Maraton Şampiyonası’na Kalaba Spor Tesisi’nde ve Keçiören Belediyesi’nin antrenörü Salih Öztürk ile hazırlanarak büyük bir başarıya imza atan işitme engelli atlet Önder Karakülah’a kupasını takdim etti.
İLK ALTIN MADALYAYI GETİRDİ
İzleyicilerin coşkulu alkışları eşliğinde sahneye gelen Keçiörenli sporcu Karakülah, kendisine hem Kalaba Spor Tesisi’nin kapılarını açarak hem de belediyenin antrenörünü görevlendirerek büyük destek veren Başkan Ak’a teşekkür etti. Polonya’nın Lublin kentinde düzenlenen Avrupa İşitme Engelliler Maraton Şampiyonası’nda bini aşkın atleti geride bırakarak Türkiye’ye ilk defa altın madalya getiren ve Türk bayrağını birincilik kürsüsüne çıkaran Karakülah, “Artık Türkiye’nin ev sahipliğinde 2017 yılında yapılacak Defolimpik’e hazırlanmaya başlayacağım. Sporculuk kariyerimi olimpiyat oyunlarında yine kürsüde yer alarak noktalamak ve ülkeme yeni madalyalar kazandırmak için var gücümle çalışacağım” dedi. Kazandığı altın madalya ile Türkiye’nin ve Keçiören’in gururu olan Karakülah’ı kutlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, “Kalaba Spor tesisimizi engelli kardeşimizin hizmetine sunduk. Bayrağımızı dalgalandırarak bizleri onurlarından sporcu kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Sporcumuza bize bu başarıyı yaşattığı için teşekkür ediyoruz ve tebrik ediyoruz” diye konuştu.
SPORUNUZ BOL OLSUN
Şenlikte sahne alan koronun çok güzel bir performans sergilediğini belirten Mustafa Ak, “Hem üyelerimiz hem de çalışanlarımızın oluşturduğu güzel bir koro. Koroyu tebrik ediyorum ve cesaretlerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum, sağ olsunlar var olsunlar” dedi. Tesise bu defa misafir olarak geldiklerini kaydeden Başkan Ak, “Programı sizler hazırladınız, icra ediyorsunuz. Bizleri de davet ettiniz, geldik. Neşeniz muhabbetiniz bol olsun, sporunuz bol olsun. Hem sporlu hem sağlıklı güzel neşeli mutlu bir hayat diliyorum hepinize. Koroda ve folklor ekibinde görev alan, emeği geçen bütün üyelerimize ve tesis yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” mesajını verdi. Konuşmaların ardından tesiste düzenlenen yüzme yarışlarında dereceye giren üyelere ise ödüllerini Hatice Ak verdi.