Toplumsal sorunlara birlikte çözüm üretmek, kişilerin yetenekleri ölçüsünde bilgi, beceri ve deneyimlerini başkalarına aktarmalarını sağlamak amacıyla Keçiören Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Gönüllü Akademisi ailesi büyüyor.
2011 yılının Aralık ayında hizmete başlayan Gönüllü Akademisi, genç, yaşlı ve çocuk her kesimden insana verdiği eğitimlerin rehberliğinde toplumsal farkındalık oluşturup, dayanışma duygusunu geliştirerek sivil toplum kuruluşlarına destek veriyor. Profesyonel gönüllülerin yetiştirilmesi için eğitim ve uygulama çalışmaları yapan akademi, Ankara’da bulunan 14 üniversite ile ortaklaşa “Topluma Hizmet Dersleri”ni organize ediyor, eğitim verdiği gönüllüleri Ankara’da ve Keçiören’de bulunan sivil toplum örgütlerine de yönlendiriyor. Keçiören’de yaşayan maddi durumu yetersiz ailelere yönelik “Kardeş Aile Projesi”ni uygulamaya koymaya hazırlanan akademi, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara da imza atıyor. Akademi ayrıca Emekliler Platformu ile işbirliği yaparak, gönüllü olmak isteyen emeklileri Keçiören Belediyesi’nin sosyal faaliyet gösterdiği alanlara yönlendiriyor.
"HERKESİ AKADEMİMİZE BEKLİYORUZ"
Globalleşen dünyanın hızına ayak uydururken insani değerleri de yaşatmak için özellikle yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve nihayetinde her bir bireye büyük görevler düştüğünü söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bizler belediye olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirirken toplum kalkınmasında gönüllü kuruluşların ve sivil inisiyatifin gücünü de yadsımıyoruz. Hatta daha etkin ve iyi sonuçlar almak için bu iki gücün koordinasyon ve iş birliği içinde çalışmalarının verimli neticeler doğuracağına inanıyoruz” dedi. Gönüllü Akademisi’nin üye sayısının 500 olduğunu, ancak bu sayının artmasını, hatta tüm bireylerin birer gönüllü olmasını dilediklerini kaydeden Başkan Ak, “Gönüllülerimizin sorumlulukları da görev alanları da büyük… Bizler acıların ve kaygıların paylaşıldıkça azalacağını, yardımlaşma ve dayanışma ile güçlüklerin aşılacağını, toplumun birliktelikle büyüyeceğini biliyor, bu anlayışta olanları Gönüllü Akademisi’ne bekliyoruz” mesajını verdi.