Düzenlediği etkinliklerle emekli üyelerinin sosyal hayatına zenginlik katan Keçiören Belediyesi Emekliler Platformu, kendi üyeleri tarafından kaleme alınan “Bizim Konak” adlı tiyatro oyununu sahneye koydu.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Platforma üye emeklilerin hem yazıp hem de oynadığı “Bizim Konak”ta, Osmanlı döneminde varlıklı bir ailenin evlilik çağına gelen kızına konağın kalfasının doktor oğlunun talip olmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor. Oğluna konağın kızını almak isteyen, ancak maddi şartların farklılığından dolayı konağın hanımının onay vermeyeceğini düşünen Necla Kalfa ilginç bir plan yapıyor. Tellal ile konağın kızına damat arandığını duyuruyor ve kendi tanıdıklarını bakkal, kasap, müzik öğretmeni, sarhoş gibi çeşitli karakterlere büründürerek konağa gönderiyor. Oyunun sonunda kızı kendi oğluna isteyen kalfa muradına eriyor ve iki gencin kına gecesi sahnesi ile oyun bitiyor.
Başarılı temsilin ardından izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan Emekliler Platformu Üyeleri, kendilerine verdiği destekten ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkürlerini ilettiler.