Türkiye’de bir ilke imza atarak bünyesinde gençleri sokağın kötü etkilerinden ve madde bağımlılığından uzak tutmak amacıyla Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü kuran Keçiören Belediyesi, "Gençliğini Uyuşturma" temalı Gençlik Yürüyüşü düzenledi.
Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay, STK’lar ve amatör spor kulüpleri de destek verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi’nin öncülük yaptığı yürüyüş kortejinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nevzat Ceylan ve Belediye Meclis üyeleri de yer aldı. Çok sayıda Keçiörenli gencin katıldığı yürüyüşte ayrıca Yunus Emre Gençlik Kulübü İzci Grubu, Büyükşehir Belediyesi Kayak Takımı, Okullar Ligi’nde mücadele eden ortaokul ve lise öğrencileri de hazır bulundu. Gençlik Yürüyüşü’ne katılan herkese Keçiören Belediyesi tarafından tişört, şapka, Türk bayrağı ve su verildi. Kuyubaşı Fatih Stadı’ndan başlayan bir kilometrelik yürüyüş parkuru Kalaba Kent Meydanı’nda sona erdi.
"MADDEYE SARILMA, HAYATA DARILMA"
Gençliğin enerjisini yansıtan neşeli ve coşkulu yürüyüş korteji geçtiği güzergahtaki vatandaşlardan alkış aldı. Başkan Ak da alkışlara selamla karşılık verdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gençler Başkan Ak’a da sevgi gösterilerinde bulunarak, "Mustafa Ak başkan, seninleyiz her zaman", "Her zaman her yerde bu gençlik seninle" diye tezahürat yaptılar. Yürüyüş sırasında taşınan pankartlarda "Gençliğini uyuşturma", "Hayat dönmez geri, tıpkı gençliğin gibi", "Spora evet, uyuşturucuya hayır", "Maddeye sarılma, hayata darılma" yazıları yer aldı.
Kalaba Kent Meydanı’nda kurulan platforma çıkarak gençlere hitap eden Başkan Mustafa Ak, "Güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüşümüzün amacı uyuşturucu ile mücadele etmekti. Gençlik Haftamızda başta spor faaliyetleri olmak üzere birçok etkinlik yaptık. Uyuşturucu toplumları çürüten büyük bir beladır. Değerli gençler, uyuşturucu ile hep birlikte mücadele edelim. Buradaki yürüyüşümüze katılan genç kardeşlerimizin kendilerini uyuşturucuya karşı koruduklarını biliyorum. Ama bu yetmez. Arkadaşlarınızı, dostlarınızı toplumu çürüten bu illetten kurtarmak için de mücadele etmeliyiz" diye konuştu.
Hükümetin son çıkardığı yasalarla uyuşturucuya yönelik cezaları artırdığını vurgulayan Başkan Ak, "Yürüyüşümüz Ankara’ya örnek oldu. Keçiören yine öncülüğünü gösterdi. Keçiören gençliği yine kendine yakışanı yaptı. Türkiye’nin en büyük ilçesi olarak hep birlikte uyuşturucuya ’dur’ diyeceğiz" dedi.
Başkan Ak, daha sonra yürüyüşe destek veren STK temsilcilerine katılımlarından dolayı plaket takdim etti.