Uyguladığı sosyal projelerle Türkiye’deki birçok belediyeye örnek olan Mamak Belediyesi, son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen heyete projeleri tanıttı.
Mamak Belediyesi’nin kardeş belediyelerinden olan Kıbrıs İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve İskele Belediyesi Halk Dansları Festival Direktörü Özlem Kadirağa, Mamak Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediyenin tesislerinde incelemelerde bulunan Sadıkoğlu, "Örnek projeleri en kısa sürede Kıbrıs’ta uygulamaya koyacağız" dedi.
İlk olarak Yeşilbayır Bilgi Evi ve Aile Merkezi’ni ziyaret eden Sadıkoğlu, Mamak Kültür Merkezi’ne geçerek Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşi Zeliha Akgül ile sergi açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün atölyelerinde incelemelerde bulunan Sadıkoğlu, “Kendi bankını, çöp kutusunu, otobüs durağını, kamelyasını, fitness gurubunu üreten bir belediyeyle ilk defa karşılaşıyorum. Belediye ekonomisine büyük katkı sağlıyorsunuz. Burası belediyenin can damarı” dedi.
Demirhane ve marangozhanede yapılan çalışmaları büyük bir beğeniyle inceleyen Sadıkoğlu, daha sonra Akgül’ü makamında ziyaret etti. Başkan Akgül, kentsel dönüşüm projeleri, sosyal ve kültürel hizmetler hakkında Sadıkoğlu’nu bilgilendirdi. Akgül, “Kardeş belediyelerimizle birlikte birçok konuda işbirliğine gidiyoruz. Mamak’ta ortaya koyduğumuz çalışmalar başta kardeş belediyeler olmak üzere tüm Türkiye’ye örnek teşkil ediyor” dedi.
Mamak’ta yapılan çalışmalardan övgüyle söz eden Sadıkoğlu, 3 Temmuz’da 47.’si gerçekleştirecek olan Geleneksel İskele Festivali’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Akgül’ü KKTC’ye davet etti.