Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerindeki göletlerde kaçak avcılıkla mücadele etmek için yeni bir tekne aldı.
Kızılcahamam ve Çamlıdere’ye ait Çamlıdere, Kurtboğazı, Akyar ve Eğrekkaya Baraj Gölleri’nde görev yapacak olan tekne ile ticari amaçlı kaçak avcılıkla etkin mücadele edilmesi hedefleniyor.
Ticari Amaçlı Su ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereğince Kızılcahamam ve Çamlıdere İlçeleri sınırları içinde kalan su ürünleri istihsal sahalarında ticari amaçlı avcılığın yasak olduğunu hatırlatan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, göletlerdeki canlı popülasyonun korunması ve sürdürülebilir balıkçılık için denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.
Kaçak avcılarla daha etkin mücadele etmek amacıyla yeni bir tekneyi de filolarına eklediklerini kaydeden İl Müdürü Temel, “Göletlerdeki canlı popülasyonun korunması için mesai kavramı olmaksızın, gece-gündüz sulara iniyor, denetim gerçekleştiriyoruz. Kaçak avcılarla mücadelemiz yıl boyu devam edecek. Şimdiye kadar yapılan denetimlerde göletlerde 24,400 metre misina balık ağı ile 900 metre balık pinteri yakalanmış ve imha edilmiştir” dedi.