Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) tarafından düzenlenen ve bu yılın ana temasının “Kalem, Kitap ve Hikmet” olarak belirlendiği II. Kocatepe Gençlik Fuarı sona erdi.
2-5 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara Kocatepe Camii Fuar alanında gerçekleştirilen fuarın son gününde konuşma yapan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, gençlerin ülkemizin geleceği ve umudu olduğunu belirterek, “Gençler, geleceğimizi siz imar edeceksiniz. Anne babalarınızın, bilim adamlarının, sanatçıların mirasçılarısınız. Ülkemizin size ihtiyacı var. Dini bütün, milli kültürü sağlam, tarihine bağlı, çalışkan, üreten, bayrağı, vatanı ve mukaddesi uğruna ‘kim var’ denildiği zaman ‘ben varım’ diyecek gençlerimize ihtiyacımız var” dedi.
Gençlerin fuar süresince hem kendilerini tanıtma ve faaliyetlerini anlatma hem de birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu vurgulayan Bilgin, “Dört gün devam eden etkinlik süresince, gençlerimiz aynı platform altında birlikte düşünüp beraber hareket etme imkanı buldular. Birbirlerinden aldıkları ilhamla farklı bakış açıları kazanan gençler ortak noktalarda buluşmayı başardılar” diye konuştu.
Bilgin, gençlerin fuar süresince kitapla iç içe olduğunu belirterek düşünce, kültür, sanat ve edebiyat alanında gençlerin değerli katkılar edindiklerini kaydetti.
TDV KAGEM Müdürü Hicret Toprak ise gençlerin, farklı fikirlerdeki katılımcıların kurduğu stantlarda stant içi etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek onların tanıtım, söyleşi ve sergi gibi faaliyetlerle de iç içe olduklarını vurguladı. Toprak, “Umudumu burada sorduğunuz sorular, yaptığınız tartışmalar, güçlendirdi. Verimli bir dört gün geçirdik” diye konuştu.
Fuarın dostluk ve kardeşlik havasında geçtiğini vurgulayan Toprak, fuara 38 genç kulüp ve derneğin katıldığını kaydetti. Gençlerin hem kendileri için ayrılan alanda hem de serbest fuar alanında yaptıkları etkinliklerle göz doldurduğunu vurgulayan Toprak, “Düzenlediğimiz imza ve söyleşi saatleri ile yazar ve düşünürleri okur ile buluştururken kalemin ve kitabın hikmetini bir kez daha dile getirmiş oldular. Kitaplar, söyleşiler, imza saatleri, sergiler, yarışmalar ile gençlerimiz zamanlarını kültür ve sanat tadında geçirdi. Engelli sandalyesi, koltuk değnekleri ve empati parkuru ile engelli vatandaşların gündelik hayatlarında yaşadıkları zorluklara dair farkındalık oluşturduk. Kardeşlik kumbarası, geleneksel Osmanlı oyunları, Kitap ağacı gibi etkinlikleriyle de gençlerimizin güzel zamanlar geçirmesini sağladık” şeklinde konuştu.