Barış Kenti Kudüs Zirvesi Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Türkiye temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri başkanlığında yüz elli dünya devletinin Ankara büyükelçisinin, 1000 sivil toplum kuruluşunun ve uluslararası toplumun geniş katılımıyla Ankara Sheraton Hotel’de yapıldı.
Barış Kenti Kudüs Zirvesi Ürdün Haşimi Krallığı ve Filistin Devlet Başkanlığı Himayelerin Türk Hükümetinin katkılarıyla geniş katılımlı yapıldı. Toplantıda Ürdün Haşimi Krallığı Kralı ve Ekselansları Kral Abdullah’ı
Ürdün Hükümeti Evkaf ve İslami İşler Bakanı Hayel Abdel Hafeed Yousef Dawoud temsil etti. Toplantıda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Filistin Hükumeti Bakanı başkanlık divanı başkanı Hussein Al Araj temsil etti. Barış kenti Kudüs Zirvesi katılımcılarına ve organizasyonun ev sahiplerinin onuruna Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr Mehmet Görmez tarafından Diyanet işleri Başkanlığında öğle yemeği verdi. Diyanet İşleri Başkanı Barış kenti Kudüs Zirvesi katılımcılarının onuruna vermiş olduğu yemekte Kudüs Zirvesinin anlamına değinerek Barış kenti Kudüs Zirvesinin Ankara’da yapılmasından dolayı duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi.
Mehmet Görmez, "Kudüs İslam Dünyasının ve Müslümanların ve Müminlerin kutsal şehridir. Diyanet işleri Başkanlığı olarak Barış kenti Kudüs Zirvesini çok önemsiyor toplantıyı himaye eden Ürdün Haşimi Krallığına Filistin Devlet Başkanlığına ve Türk Hükumetimize teşekkür ediyorum. Zirvenin ev sahibi Türkiye Sanayici iş Kadınları ve iş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Türkiye temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciriye de teşekkür ediyorum. İslam Dünyasını yakından ilgilendiren bu ve buna benzer toplantıların daha fazla yapılması desteklemek ve teşvik etmemiz gerekiyor" dedi.
Barış kenti Kudüs Zirvesi, Türk televizyonları ve Arap televizyonları tarafından canlı yayınlandı.