Mamak Belediyesi ilçede bulunan okullarda öğrencilere yönelik geri dönüşüm bilinçlendirme seminerleri ve Katı Atık Depolama Alanı’na gezi düzenledi.
Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Katı Atık Depolama Alanı gezisiyle öğrenciler tesiste bulunan ayrıştırma, depolama gibi bölümleri gezerek yapılan çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çevre bilincinin erken yaşlarda kazanılması son derece önemlidir. Ağaç yaşken eğilir. Mamak’ta bulunan okullara yönelik başlattığımız çeşitli çevre projeleriyle birlikte öğrencilerin çevre bilinci çok daha artırıyoruz” dedi.
Katı Atık Depolama Alanı’nı otobüslerle gezen öğrenciler yapılan dönüşüm çalışmaları hakkında çevre mühendislerinden bilgi aldı.
400 ÖĞRENCİ GEZİYE KATILDI
Katı Atık Depolama Alanı’na düzenlenen geziye Mamak’ta bulunan çeşitli okullardan 400 öğrenci katıldı. Katı Atık Depolama Alanı gezisinin ardından öğrenciler tesis içerisinde bulunan ve domates başta olmak üzere çilek, orkide gibi üretimlerin yapıldığı serayı da gezdi. Sera hakkında detaylı olarak bilgi alan öğrenciler burada yetiştirilen domateslerin de tadına baktı.