Mamak Belediyesi, Ramazan Ayı’na sayılı günler kala hazırlıklarına hız verdi.
Mahallelerde gezici Ramazan eğlenceleri düzenlenerek Mamaklılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da nostaljik Ramazan eğlencelerini yaşama fırsatı bulacak. Her gün farklı mahallelerde kurulacak iftar sofralarının yanı sıra birbirinden güzel eğlenceler vatandaşların hoş vakit geçirmelerine imkan sağlayacak. Eski Ramazan günlerinin yaşanacağı ilçede, Mamak pazar alanına dev lunapark alanı kurulacak. Ramazan Ayı’nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamaklılara güzel bir Ramazan Ayı yaşatmak için bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her akşam farklı mahallelerimizde iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte açacağız. İftar sonrası da düzenleyeceğimiz etkinlikler sayesinde eski Ramazan akşamlarını hep birlikte yaşayacağız” dedi.
110 BİN KİŞİYE İFTAR
Mamak Belediyesi, Ramazan Ayı’nda Demirlibahçe Mahallesi’nde kurulacak iftar çadırıyla her akşam 400 vatandaşa iftar yemeği verecek. Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren ’Mahallede İftar Var’ etkinliği bu yıl 25 mahallede düzenlenecek. Mahalle iftarları ve Ramazan çadırı ile birlikte Ramazan’da 110 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofralarıyla aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada buluşacak. İftar sofralarının yanı sıra ramazan eğlenceleri de bu yıl mahallelere kurulacak. Kaybolmaya yüz tutmuş adetlerin ve mahalle kültürünün mahalle iftarlarıyla yeniden yaşatılacağını belirten Akgül, mütevazı sofralarda oturarak, zengin fakir gözetmeksizin aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.
ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL EĞLENCELER
Mamak Belediyesi, Ramazan Ayı’nda çocukları da unutmadı. Mamak eski pazaryerine kurulacak lunaparkın yanı sıra, mahallelerde de çocuklar için eğlenceler ve yarışmalar düzenlenecek. Yine mahalle iftarlarıyla çocuklar ve ailelerine pamuk şekeri, Osmanlı macunu ve şerbeti ikram edilecek.