Dünyada Türklerin tescilli tek Türk Savaş Sanatı olan Sayokan, Mamaklı gençler tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor.
7’den 70’e her yaşta sporcuyu barındıran Sayokan’da kuşak bağlama töreninin 4.’üncüsü gerçekleştirildi. Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu’ndan 250 sayokan öğrencisi arasından sınava girmeye hak kazanan 82 öğrencinin katıldığı kemer sınavı görsel bir şölene dönüştü. Eski Türk dövüş tekniklerinden esinlenen “Sayokan” sporuyla, Osmanlı tokadının da ringlerde uygulandığı törende sporcular yüksek puan almak ve bir üst kemere geçmek için kıyasıya yarıştı.
Yapılan çalışmalar ve hayata geçen tesislerle gençleri spora kazandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Dünya çapında kabul gören milli benliğimizin bir parçası olan bu sporun ilçemizde öğrenilmesi bizim için önemli. Mamak Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
ATA SPORU MEYDANLARDA
Mamak Gençlik ve Spor Merkezi’nde gerçekleşen ve Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu eğitmeni Murat Çekiç’in başkanlık ettiği törene. Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu tuyunlarından Ayhan Altunbaş, Sefa Doğan, Ömer Öksüz, Altınakademi alplik okulundan Sedat Akyol, Ufuk Özen ve Aybar Zafer Güney katıldı.
Sayokan’ın Mamak’ta gençlerin tercihi haline geldiğini kaydeden Murat Çekiç, “Uzakdoğu sporlarından farklı olarak estetik için değil, gerçek dünyada mücadele etmek için geliştirilen Sayokan sporunu Mamak’ta yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bize verdiği desteklerden dolayı Mamak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.