Mamak Belediyesi Yeşilbayır Aile Merkezi kursiyerlerinin hazırladıkları bir yıllık eserler, yılsonu sergisinde görücüye çıktı. Serginin açılışına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Julide Sarıeroğlu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve kursiyerler katıldı. İğne oyası, şiş dantel, aliminyum rölyef, ahşap boyama, el nakışı ve dikiş branşlarında eğitim gören 355 kursiyerin bir yıllık hummalı çalışması sonucu ortaya koyduğu eserler göz kamaştırdı.
OTANTİK SOKAKLAR MAMAK’TA
Serginin en dikkat çekici ürünü, Anadolu kentlerine ait sokakların eserlere yansıdığı tablolardan oluşan ahşap rölyef eserler oldu. Üçüncü boyutta peyzajın tabloda bütünlük kazanması tekniği ve kabartma sanatı olan rölyef eserler, sergiyi gezen katılımcılar tarafından tam not aldı.
TESİSİ YAPMAK KADAR, İÇİNİ DOLDURMAKTA ÖNEMLİ
El emeği göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerlerle sohbet eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İş hayatında, siyasette, bürokraside ve pek çok alanda kadınlar başarılarıyla kendilerini gösteriyor. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kursiyerlerimizin ellerine gönüllerine sağlık diyorum. Tesislerimizi yapmaya devam ediyoruz, buralar Mamaklı vatandaşlarımız için hizmet veren yerler ve sizin evleriniz. Tesisleri yapmak önemli ancak tesiste hizmet vermek daha da önemli” dedi.
HER GEÇEN GÜN KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ
Ahşap boyama kursuna giderek, sergi için bir yıldır özveriyle çalıştığını belirten kursiyerlerden Merve Andaç(20), “Tam bir ayda tekniği öğrendim. Çok eğlenceli. Yeni arkadaşlarım oldu. Kendime olan güvenim arttı. Çok memnunum” dedi. Kendisini her geçen gün geliştirdiğini belirten Aynur Elal de(37), “Haftada 4 gün aliminyum rölyef kursuna gittim. Bir yıldır kurstan faydalanıyorum. Her geçen gün daha da donanımlı hale geliyor, kendimizi geliştiriyoruz. Bize bu imkanı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.