Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, çevre duyarlılığının artırılması amacıyla, Çevre ve Şehircilik Ankara İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gülveren İlkokulu’nda düzenlenen Dünya Çevre Günü kutlama programına katıldı.
Çevre ve Şehircilik Ankara İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama programı düzenlendi. Gülveren İlkokulu’nda gerçekleşen programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün yanı sıra Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Çevre ve Şehircilik Ankara İl Müdürü Banu Aslan Can, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, veliler ve öğrenciler katıldı.
Çevre ve doğanın insanların dışında bütün canlılar için büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Akgül, “Mamak Belediyesi olarak çevreyi koruyan uygulamalarımızla, hayata geçirdiğimiz yatırımlarda çevreyi ve yeşili ön plana çıkarıyoruz. Doğası tahrip edilmiş bir kent, kent olmaktan çıkar. Bu dünya hepimizin. Geleceğimizin teminatı olan çocuklara temiz bir çevre bırakmak için çalışmalıyız. Hedefimiz, ülkemizde havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla temiz bir çevre oluşturarak, şehrimizi yaşanabilir çevre ve marka şehirler anlayışı içinde geleceğe taşımaktır” diye konuştu.
Çocuklara mesajlar da veren Akgül, “Çevreye verilen zarar, geleceğimize verilen zarardır, geleceğin çevre koruyucuları sizlersiniz” dedi.
Akgül, dönüşümün ve çevrenin önemini anlatmak için eski Mamak Katı Atık Entegre Tesisi’nde öğrencilere yönelik geziler düzenlediklerinin altını çizdi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kardeş kurum olarak kabul edilen Gülveren İlkokulu Anasınıfı’nın gerçekleştirdiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anasınıfı öğrencilerinin çevre konulu gösterileri ile devam etti. Renkli etkinliklerle kutlanan program öğrencilerinin Çevre Andını okumasıyla son buldu. Etkinlik çerçevesinde yeniden düzenlenen anasınıfını gezen katılımcılar, minik öğrencilere okul çanta seti ve şapka hediye etti.