Mamak Belediyesi, özellikle yaz aylarında çocukların ve ailelerin uğrak yeri olan çocuk parklarında tadilat ve yenileme çalışmalarına başladı.
İlkbaharın gelmesiyle birlikte park ve bahçelerde düzenleme ve revizyon hazırlıklarına başlayan belediye, yeşil alanlarda da çapa çalışması yaparak çim ve çiçeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için gerekli hazırlıklara başladı. Ekipler bahar ve yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği parkların canlanması için çalışmalarını arttırırken, parklarda inceleme yaparak, zarar gören oyun gruplarını da yeniliyor. Çalışmalar kapsamında kuruyan fidanlar yenileniyor, fidan dipleri temizleniyor, yeşil alanların bakımı ve ağaç budama çalışmaları yapılıyor. Eskiyen spor alanları ve çocuk oyun gruplarının tamamının zemini güvenliği artırmak için kauçuk zeminle döşeniyor. Mamak’ın yeşil olması ve yeşil kalması için çaba harcadıklarını vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İlçemizde yeşil alanlar ve parklarda yapacağımız bakım ve peyzaj çalışmaları sayesinde vatandaşlarımıza gün içerisinde aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturacağız” dedi.
200 BİN ÇİÇEK DİKİLECEK
Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla Mamak’a estetik bir kimlik kazandıran Mamak Belediyesi, yazlık çiçek dikim çalışmalarına da başladı. Park, bahçe, koşu yolları, yürüyüş yolları ve kaldırımlarda bulunan saksıları birbirinden güzel çiçeklerle donatmaya başlayan belediye, 200 bin çiçek dikecek. Çiçeklerin dikilmesi kadar korunmasının da çok önemli olduğunu belirten Akgül, vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini kaydetti. Akgül, “İlçemizde yeşil dokuyu artırmak, şehrin daha rahat nefes almasını sağlamak istiyoruz. Daha yeşil bir çevre için vatandaşlarımızın da bu çalışmaları desteklemesini ve yeşil alanlarımızı korumasını istiyoruz” dedi.