Nata Vega Outlet Türk toplumu arasında kış mevsiminin sona erip baharın gelmesi münasebetiyle yapılan, kötüleri cezalandıran, zorluklarda yardımcı olan ve bolluğa kavuşturan Hızır’ın İlyas peygamberle buluştuğu 6 Mayıs’ı bayram havasında alışveriş merkezi ziyaretçileriyle kutladı.
Doğanın canlanmasının habercisi olarak görülen, Hızır ve İlyas’ın her türlü dileği yerine getireceği inanışı yaygın olarak kabul gören bu günde alışveriş merkezine gelen ziyaretçiler, dilek ağacına dilek bağlanması, suya dilek ve para atılması, alışveriş merkezinde yakılacak temsili Hıdırellez ateşi, hedik aşı dağıtımı gibi birçok Hıdırellez ritüelini gerçekleştirme ve Hıdırellez’i büyük coşkuyla yaşama şansına sahip oldular. Hıdırellez ateşini Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan, Nata Vega Outlet İcra Kurulu Başkanı İsmail Karagöz ve Alışveriş Merkezi Müdürü Tahir Çelik yaktı. Ekranların en çok seyredilen dizilerinden ‘Beni Affet’in’ başarılı ve güzel oyuncusu Gaye Turgut Evin de dileğini Hıdırellez ağacına bağladı.
Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi öğrencileri tarafından Hıdırellez ritüellerinden masal anlatımı, mani dağıtımı, nisan suyu dağıtımı, kısmet açma, topaç çevirme alışveriş merkezi ziyaretçileri tarafından büyük beğeni aldı.