Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları bünyesinde faaliyetlerine devam eden Türk Halk Müziği Korosu, verdiği konserle kulakların pasını sildi.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konsere, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal’ın yanı sıra çok sayıda türkü dostu katıldı. Şef İshak Coşkun yönetiminde iki bölüm halinde gerçekleşen konserde, YENİMEK Türk Halk Müziği Topluluğu hem koro ile hem de solo olarak seslendirdikleri eserlerle salonu mest etti. Manisa, Kırşehir, Sivas, Erzurum, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi pek çok yöreden türküler seslendirerek salonu dolduranları Anadolu yolculuğuna çıkaran ekip, Yenimahalleliler’den tam not aldı. Hareketli türkülere bütün salonunun eşlik ettiği gecede 27 parça seslendiren koro üyeleri, performanslarıyla usta sanatçıları aratmadı.
“RUHLARIMIZI YIKADIK”
Gecede koro üyelerini tek tek tebrik eden Başkanvekili Kartal, “Ruhlarımızı yıkadık, arındık bu gece. Acılarımızın, sevinçlerimizin, sevdalarımızın yansıması türkülerimiz bizi bu gece bir kez daha bizim olan değerlerle buluşturdu” dedi.
Koro üyelerinin heyecanını 23 Nisan çocuklarının heyecanına benzeten Kartal, şu ifadeleri kullandı:
“Bu gece üç şey övgüye layık. Birincisi türkülerimiz, ikincisi şefimiz ile hocalarımız ve tabii ki solistlerimiz. Onların arasında büyükbaba, babaanne, anneanne var ama ben orada 23 Nisan çocukları görüyorum. Öyle heyecanlılar. Heyecan bir mesleği, bir işi kendine dert edinen insanlar için önemli bir özellik. Bizler de heyecanlıyız Yenimahalle Belediyesi olarak. Çünkü biz belediyeciliği dert ediyoruz kendimize. Çünkü Başkanımız Fethi Yaşar, sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu Ankara’ya, bütün bir ülkeye anlatıyor.”
Kartal, konuşmasını Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Türküler Dolusu” adlı şiirinden bir dörtlük okuyarak sonlandırdı.