Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği "100 Atık Pil Biriktirene Sinema Bileti Hediye Kampanyası" öğrencilerden büyük ilgi gördü. Geri dönüşüm çalışmalarına destek amacıyla gerçekleştirilen kampanyaya katılan Toygar Börekçi Ortaokulu öğrencileri, 4 bin 300 atık pil toplayarak belediyeye teslim ettiler.
Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek kampanyaya katılan Toygar Börekçi Ortaokulu öğrencileri, iki hafta gibi kısa bir sürede akrabalarını ve komşularını da dahil ederek 4 bin 300 atık pil biriktirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ile birlikte okulu ziyarete giden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 6-A sınıfı öğrencilerine kampanya kapsamında kazandıkları sinema biletlerini dağıttı. Öğrencilere hem kampanyaya hem de çevreye gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür eden Mustafa Ak, "Atık pillerin doğada dönüşmesi zor bunun için onları toprakla buluşturmamamız lazım. Kampanyamıza katılarak 43 sinema bileti kazandınız. Sınıfça istediğiniz filme gidebilirsiniz. Siz sinemaya gitmek istediğiniz tarihi belirleyin, biz sizi belediyemizin servisiyle götüreceğiz" diye konuştu.
"Başkanım, bizler bu atık pilleri tüm insanlık için topladık" diyen öğrenciler ise, biriktirdikleri atık pilleri toplama kutusuna Başkan Ak ile birlikte attılar. Diğer sınıfları da ziyaret eden Başkan Ak, Keçiören’de dolu yağarken küresel ısınma dersi gören öğrencilere "Dolu nedir, nasıl oluşur?" diye sordu. Öğrenciler, dolunun ani ısı değişimi nedeniyle oluştuğunu söyleyince Başkan Ak da, "Küresel ısınmalara karşı bizler de dikkatli olmalıyız. Zararlı maddeleri kullanmayıp, çevre temizliğine örnek olmalıyız" mesajlarını verdi.
Başkan Mustafa Ak, ziyaret sırasında öğrencilere ayrıca Çevre Çiçekleri defteri ve çiçek tohumu hediye etti.