Pursaklar Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol sonucu, 50 işçi daha Pursaklar Belediyesi’nde işe başladı.
Belediye ile İŞKUR arasındaki ortaklaşa yapılan çalışma sonucu imzalar atıldı ve Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 50 işçi mesaiye başladı. Pursaklar Belediyesi adına Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ arasında imzalanan sözleşmeye göre 50 işçi, çevre temizliği protokolü kapsamında çalıştırılacak.
Sözleşme uyarınca işçiler 4 Haziran - 31 Aralık tarihleri arasında mesai yapacak. “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında yapılan çalışmalarda işin özelliğine göre programın uygulandığı mahalleye yakın kişilerden başlayarak kura çekimi yapıldı. Bu program kapsamında çalışacak olan işçilere İŞKUR tarafından asgari ücret üzerinden ödeme yapılacak.
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin imza töreninde konuşurken, bu sözleşmenin taraflara hayırlı olmasını dileyerek, devletin bu tür imkanlarını yerel yönetimlerden esirgememesi ve insanlara yeni iş kapıları açmasını önemli bulduğunu söyledi.