Gençleri spora yönlendirmek amacıyla Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hayata geçirilen Keçiören Belediyesi Okullar Ligi’nde salon futbolu final maçı yapıldı. Büyük çekişmeye sahne olan final maçını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve ünlü futbolcu Tanju Çolak birlikte izledi.
Voleybol, basketbol ve salon futbolu branşlarını kapsayan ve yıldızlar kategorisindeki 7’inci-8’inci sınıf öğrencilerini hedef alan Okullar Ligi’ne Keçiören genelinden 24 ortaokul takımı katıldı. Genç Osman Anadolu Lisesi spor salonunda düzenlenen salon futbolu final maçında ise Hacı Sabancı Ortaokulu ile Ufuktepe Ortaokulu karşı karşıya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil’in de izlediği maçı 8-5 kazanan Hacı Sabancı Ortaokulu şampiyonluk kupasına ulaştı. Birinci olan Hacı Sabancı Ortaokulu ile ikinci olan Ufuktepe Ortaokulu öğrencileri kupa ve madalyalarını Başkan Ak ve Tanju Çolak’ın elinden aldılar. Üçüncü olan 23 Nisan Ortaokulu öğrencilerine kupa ve madalyalarını Mustafa Kılıçgil takdim ederken, turnuvanın dördüncüsü de Kuyubaşı Ortaokulu oldu.
"SPOR FABRİKASINI KURUYORUZ"
Spora ve gençlere verdikleri önemden dolayı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü kuran ilk belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Ak, "Müdürlüğümüz gençlere ve spora yönelik hizmet veriyor. Keçiören’e 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapıyoruz. Birçok farklı spor dalında eğitim verecek olan Spor Fabrikası’nı kuruyoruz. Tanju Çolak da Keçiören’de kendi adını taşıyan bir futbol okulu kuracak" dedi. Turnuvada dereceye giren ekipleri kutlayan Mustafa Ak, "Dereceye girmek önemli, ama cesaret edip katılmak daha da önemli. Başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.
Mustafa Kılıçgil ise, böyle güzel ve anlamlı bir turnuvanın yapılmasında emeği geçen ve desteğini esirgemeyen Başkan Ak’a teşekkür ederek "Tanju Çolak da buraya gelerek gençlere ne kadar önem verdiğini bizlere göstermiş oldu. Sevgili gençler, derslerinize çalışın. Ruhen, bedenen ve ahlaken kendinizi iyi yetiştirin" mesajlarını verdi. Programın sonunda Başkan Ak ve Tanju Çolak dereceye giren öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyecek politikalar tespit edilerek, farklı genç gruplarının ihtiyaçları da dikkate alınarak, gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlamak amacıyla oluşturulan Keçiören Belediyesi Okullar Ligi’nin, günümüzde gençlerin baş ağrısı haline gelen uyuşturucu madde ile mücadele çalışmaları kapsamında diğer belediyelere de örnek olması bekleniyor.