Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde 2014-2015 sezonuna damga vuran 3 kupalı şampiyon Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, kupalarıyla beraber Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın huzuruna çıktı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihaoğlu, Erhan Aras, Başar Bal, Hüseyin Boran ve Yenimahalle Spor Kulübü Başkanı Mesut Bolatcan’ın da bulunduğu ziyarette mozoleye çelenk koyan heyet, saygı duruşunda buldu. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Yaşar, deftere şunları yazdı:
“Aziz Atam. Türkiye Kupası’nı kazanan Bayanlar Hentbol Takımımız ve hocalarımızla huzurunuza geldik. Başkent yaptığın Ankara’mızı ve onun ilçesi Yenimahalle’mizi başarı ile temsil eden oyuncularımız ve şahsım size minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Kurduğun demokratik cumhuriyetin bekçisiyiz ve gösterdiğin muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi mutlaka çıkaracağız.”
COŞKU SOKAĞA TAŞTI
Anıtkabir ziyaretinin ardından Yenimahalle Belediyesi’ne gelen hentbolcular, şampiyonluklarını Yenimahalle çalışanları ve vatandaşlarla birlikte kutlayarak, başarılarını paylaştılar. Konfeti ve müzik eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılanan takım oyuncuları, isimleri tek tek okunarak sahneye çağrıldı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan hentbolcular, kupaları Başkan Yaşar’la birlikte bir kere daha kaldırarak, vatandaşları selamladı. Kutlamada konuşma yapan Yaşar, “Tarihinde ilk defa Yenimahalle, spor müsabakalarında hem Türkiye kupasını hem Türkiye şampiyonluğunu hem de Süper Kupa’yı kazanmıştır. Bu Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de bir ilktir ve devam edecektir. Bayanlar hentbol takımımızın bu başarısını hep beraber kutluyoruz. İnşallah kızlarımız Avrupa Ligi’nde de Türkiye Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil ederek başarıya ulaşacaklardır. Bundan hiç şüphem yok. 6 yıldır Yenimahalle’de belediye başkanlığı yapıyorum. Yenimahalle’de her şey değişti. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Her şey iyiye gidiyor” dedi.
Coşkunun bir an dinmediği kutlama, hentbol takımının otobüsle ilçe turu yapmasıyla sonlandı.