Şehit Komiser Yardımcısı Mustafa Tercan’ın ismi, çocukluğunun geçtiği Atapark Mahallesi’nde Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan parkta yaşatılacak.
Parkın açılışına şehit komiser yardımcısının ailesinin yanı sıra AK Parti Ankara 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Selim Cerrah, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören’in kardeş belediyesi Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bu vatan için canını veren şehitlerin değerinin bilinmesi gerektiğine işaret eden Selim Cerrah, “Bu tür vefa örneklerini, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yaşatan Mustafa Başkanıma teşekkür ediyorum. Parka giren her kişi şüheda ruhunu hissedecek” dedi. Keçiörenlilerden Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiği desteği sürdürmelerini isteyen Cerrah, “Böylece Kosova, Saraybosna, Arnavutluk, Filistin, Doğu Türkistan güçlü olur. Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde daha güçlü bir Türkiye’de daha kardeşçe yaşamak için sizlerden destek istiyoruz. Gücümüzü geleceğe daha iyi taşımalıyız. Umudunuz umudumuzdur, desteğiniz desteğimizdir. Parkımız hayırlı olsun” diye konuştu.
PARKA BİR CAMİ DE KAZANDIRACAĞIZ
Başkan Mustafa Ak ise, şehidin ismini bu parkta yaşatmayı arzu ettiklerini belirterek “Şehitler ölmez. Onlar bu vatan için canlarını feda ettiler. Şehidimizin annesi ve ailesi de bugün burada aramızda. Parkımızda bir cami alanı oluşturduk. Onun da temelini atacağız inşallah. Böylece Atapark Mahallesi’ne hem cami hem de yeşil alan kazandıracağız” müjdesini verdi. Göreve geldiği 2009 yılında Keçiören’de kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2.2 metrekare olduğunu hatırlatan Başkan Ak, “Bugün bu miktarı 5.5 metrekareye çıkardık ve Allah’ın izniyle 2023 yılında 10 metrekareye ulaştıracağız. Büyük temalı parklar açarak yeşil alan miktarını artıracağız. Atapark Mahallesi’nde 1 milyon 126 bin metrekarelik alana yaptığımız ve içerisinde göletin, şelalenin, ailelerimizin piknik ve spor yapabileceği alanların bulunduğu Kent Ormanımızın açılışını, Büyükşehir Belediyesi’nin Esertepe’de yapmış olduğu park ile birlikte Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile gerçekleştireceğiz” dedi.
YAPACAKLARIMIZ HAYALLERİNDE BİLE YOK
Ovacık Köyü’nde 175 bin metrekarelik bir alanı da ağaçlandırdıklarını anlatan Başkan Ak, “Yeni Türkiye’ye yakışan bir Keçiören oluşturuyoruz. Yeni Türkiye yolunda 2015 Haziran seçimleri çok önemlidir. Dünyada ilk 10’a girecek büyük ekonomisi olan, gönül coğrafyamız ve Balkanlar’a güven veren Türkiye’yi ortaya çıkarıyoruz. Seçim sloganımızda dediğimiz gibi ‘Onlar konuşur, AK Parti yapar’. Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz. Yapacaklarımız onların hayalinde bile yok. Onların yalanlarına inanmayın, AK Parti verdiği her sözü yerine getirir” ifadelerini kullandı. Başkan Ak, gönül coğrafyamızdaki tüm belediyelerle kardeşlik bağı kurduklarına dikkat çekerek “Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetlerine, Filistin, Tunus’tan Azerbaycan ve Kazakistan’a kadar uzanan kardeş belediyelerimizle bu yıl yine geleneksel hale getirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde buluşacağız. Sizleri seviyoruz, sizin için varız. Bizlerden desteğinizi esirgemeyin. Parkımız hayırlı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
CUMHURBAŞKANIMIZ DÜNYAYA YÖN VERİYOR
Kardeş Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç de, AK Parti’nin seçim sloganı “Onlar konuşur, AK Parti yapar”a atıfta bulunarak “Balkanların en güzel okulunu AK Parti yaptı. Onlar konuşurken dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan okulun açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Başbakanımız ile birlikte dünyaya yön veriyor. Kosova olarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile gurur duyuyoruz. Ak Başkanım Kosova’nın da belediye başkanı. Bize hep destek oluyor. Ona ve AK Parti’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Ak parkın açılışını şehidin ailesi ve protokol heyeti ile birlikte kurdele keserek yaptı. 8 bin 160 metrekarelik alana kurulan parkta 211 metre uzunluğunda koşu yolu, spor aletleri, çocuk oyun seti, 90 kişilik oturma kapasitesine sahip 9 kamelya ve 6 bank bulunuyor. Enerji tasarruflu LED aydınlatma sistemi kullanılan parka 51 çeşit 3 bin 272 adet bitki dikildi.