Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Ankara Şiir Şöleni’nde ödüller sahiplerini buldu.
Ankara genelinde yapılan şiir yarışmasında, 9 farklı ilçeden 9 öğrenci ödül almaya hak kazandı. Ortaokullarda, liselerde ve şiir yazma kategorilerinde dereceye giren yarışmacılar, ödüllerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Altındağ, liselerarası kategoride zirvede yer aldı.
Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin de hazır bulunduğu ödül törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Şair Mehmet Atilla Maraş, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç ve çok sayıda davetli katıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı konuşmada, şiirle uğraşan insanların topluma hiçbir şekilde zarar veremeyeceğini vurguladı. Zihinlerin aydınlanmasında sanatı ve edebiyatı gerekli gören Başkan Tiryaki, bu durumu sadece şiirle sınırlandırmamak gerektiğinin altını çizdi. Şiir okumayı ve dinlemeyi çok sevdiğini dile getiren Başkan Tiryaki, “Eğer bu güzel mısraları çocuklar okuyorsa, şiirden daha fazla keyif alıyorum” dedi.
ALTINDAĞ YİNE ZİRVE YAPTI
Liselerarası kategoride öğrenciler ödüllerine kavuştu. Esenevler Anadolu Lisesi’nden Hüseyin Enes Ünal, Şehriyar’ın “Haydar Babaya Selam” şiiriyle Altındağ’a birincilik getirdi. Keçiören İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Muhammet Ümit Çetinkaya ise, Ömer Lütfi Mete’nin “Gülce” isimli şiiriyle ikinci oldu. Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ayhan Dağlı ise Ataol Behramoğlu’nun “Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürüm” şirini okudu ve üçüncülük elde etti.
Ortaokullarda ise birinci sırada Kızılcahamam vardı. Çağatay Ortaokulu öğrencisi Beyza Nur Özçelik, Erdem Beyazıt’ın “Birazdan Gün Doğacak” şiiriyle zirveyi kimseye kaptırmadı. Gölbaşı Gökçehöyük Ortaokulu’ndan Levent Göçmen yine Erdem Beyazıt’a ait olan “Bulmak” şiiriyle kürsünün ikinci sırasında yer aldı. Özel Biltek Ortaokulu öğrencisi Ayşe Hümeyra Aybek ise Can Yücel’in “Bağlanmayacaksın” şiiriyle Çankaya’ya üçüncülük götürdü.