Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) yönetimi, E-Birlik Haksız Rekabetle Mücadele bölge toplantıları kapsamında Sincan ve Polatlı’da faaliyet gösteren meslek mensuplarıyla bir araya geldi.
İlk toplantı Sincan’da bir restoranda gerçekleştirildi. Açış konuşmasını Oda Başkan Yardımcısı Oğuz Nihat Alkan’ın yaptığı toplantıda haksız rekabetle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı. Başkan Yardımcısı Alkan, “Oda olarak Vera Yazar Kasa Pos Cihazları firmasının sponsorluğunda e-birlik haksız rekabetle mücadele programı bölge toplantıları yapıyoruz. Haksız rekabetle mücadelenin önemine işaret eden Alkan, meslek mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Vera Yazar Kasa Ankara Bölge Yöneticisi Damla Aşçı da meslek mensuplarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Vera firması olarak meslek mensuplarıyla yakın iş birliği içerisinde olmak istediklerini ifade eden Aşçı, meslek mensuplarının her türlü talebine cevap vermeye hazır olduklarının altını çizdi.
Oda Sekreteri Nevzat Akkaya da konuşmasında mesleki birlik ver beraberlik vurgusu yaptı. Akkaya, ‘ Mesleğimizin sorunlarının çözümü bir olmaktan geçiyor. Bugüne kadar biriken sorunları tüm farklılıkları bir yana bırakıp birlik içerisinde çözebiliriz” ifadesini kullandı.
Oda Başkanı Mehmet Okkalı ise haksız rekabetin mesleğin geleceğine darbe vurduğunu kaydetti. Okkalı, göreve geldikleri günden itibaren mesleğin ve meslektaşın prestijini artırmak, iş yükünü azaltmak ve hak ettikleri ücreti alabilmeleri için mücadele ettiklerini söyleyerek, “E-birlik programı mesleğimizdeki haksız rekabetin önüne geçmesi için önemli bir program. Biz bu programı destekliyoruz. Haksız rekabet mesleğimize vurulan bir darbedir. Bu program sayesinde haksız rekabet yapan meslek mensupları hakkında disiplin sürecini işleteceğiz. Tekrarı halinde meslekten çıkarmaya kadar giden cezalar verilecek. Tüm meslektaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyorum” dedi.