Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, tatile çıkacak Ankaralıları uyardı. Sipahi, sıcak yaz aylarını yazlıkları veya akrabalarının yanında geçirecek vatandaşların evlerini uzun süre boş bırakacaklarını hatırlatarak, olası yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almalarını istedi. Sipahi, “Tatilden dönünce kötü bir sürprizle karşılaşmamak için gerekli önlemleri önceden al, tatilin zehir olmasın” dedi.
Yaz aylarında hava sıcaklıklarının yükselmesiyle yangın sayılarında artış görüldüğünü belirten Celil Sipahi, meydana gelen yangınlarda en önemli nedenin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna dikkat çekti. Yangına neden olabilecek unsurların ortadan kaldırılmasını alınabilecek en kolay ve geçerli önlem olarak tanımlayan Sipahi, “Basit önlemler çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırır. Bazen olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olur” diye konuştu.
Yaz aylarında özellikle konutlarda yaşanan yangınlarda, tatile çıkan vatandaşların ihmalinin büyük olduğunu anlatan Sipahi, tatile çıkan vatandaşların evlerinde kullandıkları tüm elektrikli aletleri prizden çıkartmaları, elektrik akımını şalterden kesmeleri gerektiğini vurguladı.
Vatandaşların tatile çıkarken doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını ana vanalarından kapatmalarının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirten Sipahi, gaz kaçağıyla birikecek gazın meydana getireceği patlamanın vahim sonuçlara neden olabileceğini söyledi.
Tatile çıkarken önemli bir hususun da su musluklarının kontrolü olduğuna değinen Sipahi, su baskını ile karşılaşmamak için açık ve arızalı musluk bırakılmamasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
ARACINIZDA YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI BULUNDURUN
Yangına ilk müdahalenin önemine değinen Celil Sipahi, konut, işyeri ile motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpü bulundurulması gerektiğini hatırlattı. Tatile kendi araçlarıyla çıkan vatandaşların araçlarında iki kilo kimyasal tozlu yangın söndürme cihazı bulundurulmasının şart olduğunu ifade eden Sipahi, standart nitelikte bir cihazın uygun koşullarda muhafazasıyla, 2 yıllık kullanım ömrü olduğunu kaydetti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, Ankaralılara her türlü felaketten uzak mutlu bir yaz mevsimi geçirmeleri dileğinde bulundu.