AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, “Eğlenmek onların da hakkı” etkinliği kapsamında Suriyeli çocuklar için oyun parkı kurdu.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı faaliyetleri kapsamında Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteci çocuklar için oyun parkı kurdu.
Ankara’dan Hatay’a ulaştırılan malzemelerle kurulan parktan, iki günde iki binin üzerinde çocuk yararlandı. Suriye’deki savaş ve zor yaşama koşullarından etkilenen çocukların, morallerini düzeltmeyi ve eğlenmelerini sağlamayı amaçlayan etkinlik boyunca çocuklar, müzikler eşliğinde oyuncaklara binip uçurtma uçurdu. Çocuklara hediye olarak futbol topu ve pamuk şekerin de dağıtıldığı etkinlik savaşın etkisindeki çocukların 23 Nisan coşkusunu yaşamasını sağladı.
Etkinlik, Genel Merkez Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mustafa Doğan, Tanıtım ve Medya Başkanı Osman Doğan, ArGe ve Eğitim Başkanı Emrah Uzar, Sosyal İşler Başkanı Emrullah Yabanigül, Halkla İlişkiler Başkanı Zeynep Yıldız’ın ve 20 MKYK üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.