Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 7 Haziran milletvekili seçimlerinin ardından ortaya çıkan tablodan tüm siyasilerin üzerlerine düşen sorumluluğu alarak hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Yeni hükümetin oluşumunda tüm siyasiler elini mutlaka taşın altına koymalı. En önemlisi tüm siyasilerimiz halkın tercihine saygı duyup, üzerine düşen sorumluluğu almalı. Erken seçim telaffuz edilmemeli” dedi.
Seçimlerin tamamlanmasının ardından koalisyon hükümeti senaryolarının ortaya çıkmasının en büyük sebebinin hiç kuşkusuz halkın tercihi olduğunu kaydeden TESK Genel Başkanı Palandöken, “Bu sonucu siyasi partimiz iyi değerlendirmeli. Bu halkın tercihidir. Halkımız böyle tercih yaptıysa siyasilerimizin de bu tercihe saygı duyup, zaman kaybetmeden ellerini taşın altına koyarak yeni hükümeti oluşturmaları gerekir. Hiçbir siyasi partinin hükümeti oluşturmada ben yokum dememeli. Her siyasi parti yeni hükümetin oluşmasına katkı sağlamalıdır. Çünkü seçimlerin sonrasında siyasi partilerin olumsuz olarak yaptıkları açıklamalar ekonomik dengeleri alt üst etmektedir. Son iki günde Dolar ve Euro’daki yükseliş ekonomik dengeleri bozmaktadır. Siyasilerimiz sorumluluk alıp kısa sürede hükümeti kurmaları halinde ekonomik dengeler yerine oturacak ve halkımız huzur içinde bir ramazan ve bayram geçirecektir” diye konuştu.
“İLK ÇEYREKTE BÜYÜME SEVİNDİRİCİ”
Türkiye ekonomisinin birinci çeyrekte beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdiğinin altını çizen Palandöken, “Türkiye ekonomisinin birinci çeyrekte yüzde 2.3 büyümesi oldukça sevindirici. Çünkü ilk çeyrekte büyüme beklentisi ortalama yüzde 1,6 seviyesinde olması yönündeydi. İlk çeyrekte GSYH 30,89 milyar TL oldu. Bu rakamların devamı ise zaman kaybedilmeden kurulacak yeni hükümete bağlı” şeklinde konuştu.