Ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu Yenimahalle’ye gurur yaşatmaya devam ediyor.28-29 Mart’ta Denizli’de düzenlenen THOF Kulüpler Arası Tekeler Grup Yarışları’nda Türkiye birincisi olan TUBİL’in Yıldızlar Grubu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek kupa ve madalya coşkusunu paylaştı.
BAŞARILARI GÖĞÜSLERİ KABARTTI
Dans etmek isteyen her yaştan vatandaşı aynı çatı altında buluşturan TUBİL’in, 9-14 yaş aralığında 28 başarılı çocuktan oluşan Yıldızlar Grubu, elde ettikleri başarıyla Yenimahalle’ye gurur yaşattı.
Ağabey ve ablalarının yolundan giderek halk oyunlarında, yıldız gibi parlayan ekip, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun bu yıl Denizli’de düzenlediği yarışmadan birincilikle döndü.Ankara, Burdur, Isparta, Antalya ve Afyon gibi Türkiye’nin pek çok ilinden kulüplerin katıldığı yarışmaya, Antalya yöresinden sundukları halk oyunları gösterisi ile Yenimahalle’nin Yıldızları, damga vurdu.
“HER GÜN AYRI BİR BAŞARIYLA GURURLANIYORUZ”
Ankara’ya 1’incilikle dönen ekip kupayı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a getirdi. Gençleri tek tek kutlayan Başkan Yaşar, “Yenimahalle’mize güzel bir armağan getirdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İlçemiz spor, eğitim, sanat gibi birçok dalda başarılara imza atıyor. Ben de bununla gurur duyuyorum. Sizlere olan desteğimiz her zaman devam edecek. Yolunuz açık olsun” dedi.