Mamak Belediyesi, karnelerini alarak yorucu bir eğitim-öğretim yılını geride bırakan gençler ve çocukları bu yaz da yalnız bırakmıyor.
Belediye, öğrencilerin tatili eğlenceli ve eğitici bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla açtığı yaz okullarına kayıtlar Mamak Kültür Merkezi’nde başladı. Öğrenciler, MKM’de saz, gitar, keman, ney, ud, tiyatro, halk oyunları ve semazen kurslarından, Bilgi Evleri’nde ise satranç, resim, drama, müzik ve bilgisayar kursları olmak üzere geniş bir yelpazede istediği branşta eğitim alabilecek. Kurslara kimlik fotokopisi ve 2 adet fotoğrafla müracaat edip kayıt yaptırabilecek. 3 ay sürecek kursun sonunda öğrencilere, başarı belgesi verilecek. Mamaklılar, kurslar hakkında MKM’nin 320 20 53/419 numaralı telefonunu, Bilgi Evleri’nin 320 20 53/410 No’lu telefonu arayıp bilgi alabilecek.
HAYDİ ÇOCUKLAR YAZ KURSLARINA
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak hizmet verecek yaz kurslarına bütün öğrencileri davet etti. Akgül, öğrencileri eğlenceli ve bir o kadar da eğitici bir yaz tatilinin beklediğini belirterek, “Yorucu geçen bir eğitim döneminin ardından dinlenmeyi, eğlenmeyi en fazla öğrenciler hak ediyor. Yoğun bir eğitim döneminin ardından uzunca bir tatil dönemine göz kırpan çocuklarımız hem eğlenecek hem öğrenecek. Öğrencilerin yaz tatilinde kötü alışkanlık edinmelerini önlemek, bir takım bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla her yıl yaz okullarımızı hizmete açıyoruz. Öğrencilerimiz hem zihinsel ve bedensel yönden gelişimlerini sağlamaya hem de yeteneklerini keşfetmeye yönelik yaz okullarımızda her öğrencimizin beğenisine uygun bir kursumuz var” dedi. Başkan Akgül, tüm öğrencileri kurslara katılmaya davet etti.