Ankara’nın en büyük spor sitesi Klasspor’un bu yıl ilk kez düzenlediği 2015 Spor Ödülleri’nde Ankara’nın en başarılı spor insanları ödüllendirildi. Geceye 7 ayrı kategoride aldığı ödülle Yenimahalle Belediyesi damga vurdu.
Wonders’ta düzenlenen ödül töreni siyaset, iş ve spor camiasını bir araya getirdi. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Barış Aydın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli başta olmak üzere yaklaşık 500 davetlinin katıldığı gecede Ankara sporunun ‘en’leri ödüllerine kavuştu. 432 bin 540 kişinin oylarıyla ilk üçe kalan isimlerin belirlenmesinin ardından ödül almaya hak kazananlar, aralarında gazetecilerin ve spor duayenlerinin yer aldığı jüri değerlendirmesi ile açıklandı.
30 ayrı kategoride ödülün verildiği gecede futbol, basketbol, hentbol ve voleybolda en başarılılar belirlendi. Yenimahalle Belediyesi, hentbol kategorisinde ödülleri rakiplerine kaptırmadı. Yılın Hentbol Yöneticisi Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mesut Bolatcan olurken, Yılın Hentbol Antrenörü Serdar Eler, Yılın Hentbolcusu Yeliz Özel, Yılın Hentbol Takımı ise Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı oldu.
“LİG KUPASINI DA ALACAĞIZ”
Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Bolatcan, kendilerini bu ödüle layık gören herkese teşekkül etti. Yılın Hentbol Antrenörü seçilen Serdar Eler ise böylesine anlamlı bir ödülü almaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Burada olmama sebep olan takımıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başarılı oyunu ve tecrübesiyle Yılın Hentbolcusu seçilen kaptan Yeliz Özel de, “Klasspor’a ve oy veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye Kupası’nın ardından inşallah lig kupasını da Ankara’ya kazandıracağız” diye konuştu.
Öte yandan Yılın Altyapı Takımı Yenimahalle Belediyespor U17 Takımı, Yılın Amatör Futbolcusu ise Yenimahalle Belediyesi Sporcusu Kubilay Reha Bengi oldu. Yılın Belediye Başkanı kategorisinde hem halk oylamasında hem de jüri değerlendirmesinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ödüle layık görüldü. Yaşar’ın spora ve sporcuya verdiği desteğe vurgu yapılan gecede yoğun programı nedeniyle törene katılamayan Yaşar’ın ödülünü Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mesut Bolatcan aldı.