Yenimahalle Belediyesi, Medical Park ve Turgut Özal Üniversitesi’nin katkılarıyla, maddi imkanları kısıtlı olan ailelerin 3-10 yaş arasındaki çocuklarını ücretsiz sünnet ettirdi.
500 çocuğun sünnetleri hijyenik koşullarda ve uzman doktorlar tarafından yaptırıldı. Sünnetlerin başladığı ilk gün Belediye Başkanı Fethi Yaşar da çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadı. Yaşar, ilk sünnet çocuğunun kirveliğini yaptı.
Yenimahalle Belediyesi’ne başvuran 500 çocuktan 200’ü Medical Park Hastanesi’nde, 300’ü de Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi’nde profesyonel ellerde erkekliğe ilk adımını attı.
FETHİ DEDE KİRVE OLDU
Sünnet operasyonunun yapıldığı odalar çocuklar için süslenirken, palyaçolar da çocuklarla yakından ilgilenerek korkmamalarını sağladı. Sünnet olacak çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Yaşar, çocuklara korkmamaları konusunda telkinde bulundu ve ilk sünnet çocuğunun kirveliğini yaptı.
Sünnet kampanyasının, sosyal belediyeciliğin bir gereği olduğunu kaydeden Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir zihniyetle hizmet ediyoruz. Dar gelirli ailelerimizin çocuklarını sünnet ettirerek onlara biraz olsun destek olmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize destek olan ve çocuklarımıza sahip çıkan hastane yönetimlerine ve personellerine de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ücretsiz sünnet hizmetinden duydukları memnuniyetlerini dile getiren ailelerle sohbet eden Yaşar, sünnet çocukları için Temmuz ayı sonunda sürprizlerle dolu büyük bir sünnet şöleni düzenleneceğinin de müjdesini verdi.