Yenimahalle Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını Karadenizli sanatçılar Resul Dindar, Niyazi Koyuncu, Selçuk Balcı, Tanju Topal ve Yusuf Aydın’ın konserleriyle taçlandırdı.
Batıkent Meydan’da gerçekleşen konsere ellerinde Türk bayraklarıyla katılan binlerce genç, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı. Dev Karadeniz konserine ev sahibi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihaoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ankara’da yaşayan Karadenizlileri adeta memleketine götüren konserde binlerce vatandaş kemençe ve tulum sesi ile horona durdu. Konsere hareketli şarkılarla başlayan sanatçılar, zaman zaman da duygulandırdı. Sanatçıların şarkıları kadar birbirleriyle olan diyalogları da hayranlarını eğlendirdi. Telefon flaşlarıyla ve çakmaklarla şarkılara eşlik eden gençler ise renkli görüntüler oluşturdu.
“SİZLER SEVGİYLE YETİŞECEKSİNİZ”
İlk olarak sahneye çıkan Dindar’a çiçek takdim eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Birileri milli bayramlarımızı unutturmak istiyor. Onlar unutturmak isterse de sizler unutturmayacaksınız. Birileri kindar bir nesil yetiştirmek istiyor. Sizler sevgiyle yetişeceksiniz. Kardeşlik duygularıyla yaşayacaksınız. Millet olarak eşit yurttaşlar olarak bu bayrağın altında nice 19 Mayıs’ları hep birlikte kutlayacağız” dedi.
“ATATÜRK’ÜN TÜRKİYE’Yİ EMANET ETTİĞİ GENÇLER”
Konserde Yenimahallelilerin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Yaşar ise, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi emanet ettiği gençler" diye seslendiği kalabalığa, “Anadolu’nun her tarafı işgal edilmiş, Polatlı sırtlarına kadar düşman gelmişti. Osmanlı İmparatorluğu son dönemlerini yaşıyor ve bir ulus ortadan kaldırılmak isteniyordu. Ama bir Çanakkale kahramanı, Mustafa Kemal Atatürk her şeyi göze alarak 19 Mayıs 1919’da Türkiye’nin, yeni demokratik laik cumhuriyetin adımını attı. Ve bu günü Atatürk, Türk gençliğine armağan etti” diye konuştu.
Ülkenin ne zor şartlar altında kurtarıldığına değinen Yaşar, “Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençleriyiz. Atatürk bizlere muasır medeniyetler seviyesini hedef göstermiştir. Ondan dönmeyeceğiz. Milli bayramları görmezlikten gelenlere ve küçümseyenlere bunun böyle olmadığını göstereceğiz. Mutlaka birliğimizi ve beraberliğimizi korumalıyız. Bunun çaresi özgür iradenizle kullandığınız oylardır” dedi.