Başkent Ankara’da önceki gün başlayan ve aralıksız devam eden yağmur, hayatı felç etti. Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yağışın felakete dönüştüğü bölgelerde gece boyu mesai yaptı.
Yenimahalle Belediyesi, iki gündür etkili olan yağmur nedeniyle teyakkuza geçti. Fen İşleri ve Zabıta ekiplerinden oluşan kriz timi, yollarda biriken suları temizlerken, evleri sular altında kalan vatandaşların imdadına da yetişti.
40 KİŞİLİK TİM İŞBAŞINDA
7 ayrı ekipten oluşan toplam 40 kişilik kriz timi, özellikle Batıkent, Şentepe, Varlık Mahallesi ve Demetevler’de mesai yaptı. Sel sularına dalgıç pompaları, vidanjörler ve arazözlerle müdahale edildi.
Saatlerce süren yoğun yağmur neticesinde eğimli bölgelerde kalan binaların alt katları su baskınına uğradı. Taşkınlara ve sel baskınlarına anında müdahale eden ekipler, özellikle Kardelen, Turgut Özal,Yenibatı ve Çakırlar mahallesi sakinlerinden gelen tüm ihbarlara anında müdahale etti.
Cadde ve sokaklarda biriken sular, arazözlerle çekilirken, evlerdeki su baskınlarına da müdahale edilerek büyük maddi hasarların önüne geçildi.
Öte yandan. Şentepe, Demetevler ve Varlık’ta da yağmurdan etkilenen bölgelerde vatandaşın imdadına yetişen ekipler, takdir topladı.
NÖBETE DEVAM
Yağmurun hala etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler, bugünde 24 saat nöbet tutacak ve olası su baskınlarına anında müdahale edecek. Şikayeti olan vatandaşlar belediyeye ait 3440235 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilirler.