İnsan odaklı hizmet anlayışıyla vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanında olmayı misyon edinen Yenimahalle Belediyesi yeni bir hizmete daha imza attı. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin cenazelerini şehir dışına sadece araçla değil uçakla da götürme kararı alan belediye, Türk Hava Yolları (THY) ile protokol imzaladı.
VATANDAŞLAR CENAZELERİNİ KOLAYLIKLA GÖTÜRECEK
Anlaşma gereği cenaze taşıma ücreti olan 310 TL belediye tarafından karşılanacak.Bu hizmetle vatandaşlar cenazelerini götürmek istedikleri şehre hem ücretsiz hem de hızlı götürme imkanı bulacak.
“UZAKLARI YAKIN KILDIK”
Bu hizmetin uzak mesafelere cenazesini götürmek için zorluk çeken vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacağını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “ Biz sadece vatandaşlarımızın iyi gününde değil kötü gününde de yanında oluyoruz. Aileler o acı günlerinde bir de cenaze taşıma işlemleriyle uğraşıyorlar. Bu hizmetle vatandaşa zaman ve maddiyat açısından kolaylık sağladığımızı düşünüyorum. Uzak mesafelere cenazeyi araçla götürmek hem cenaze sahibi açısından hem de şoför açısından zorluklar yaratıyor. Bu hizmet sayesinde uzakları yakın kıldık” dedi.
CENAZELER TÜRKİYE’NİN HER YERİNE YOLLANIYOR
Ayrıca; talep doğrultusunda cenazelerini Ankara dışına defnetmek isteyen cenaze yakınlarına ücretsiz cenaze aracı ve şoför tahsis eden belediye, aynı zamanda cenaze levazımatı ve kefen de veriyor. Bunun yanında dar gelirli vatandaşlara cenazeye gitmeleri için ulaşım imkanı da sağlayan belediye, Yenimahalle ilçe sınırları içerisindeki cenaze evlerine taziye çadırı da kuruyor.