Yenimahalle Belediyesi, gün geçtikçe artan kadına şiddete karşı yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Ankara’nın en büyük Kadın Yaşam Evi’ni şiddet mağduru kadınların hizmetine açanYenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu Eski Başkanı Sema Aksoy yeri sır gibi saklanan merkezi gezerek hizmete açtı.
Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu ve Eşi Sema Karamanlıoğlu’nun şiddet mağduru kadınlara bağışladığı 5 katlı 12 daireli ve 35 yataklı Yaşam Evi’nin açılışına Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, Erhan Aras ve meclis üyeleri de katıldı.
HER TÜRLÜ AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ
İçerisinde doktor odası, revir, rehberlik odası, psikolog odası, kreş, 9 misafir odası, fitness salonu, 2 hobi odası, engelli misafir odası, emanet odası, sığınak, kütüphane, güvenlik odası, yangın kaçış merdiveni, oyun parkı, 7/24 kamera güvenlik hizmeti, 12 banyo, çocuklar için etüt odası, her dairede mutfak veLCD TV olan binayı inceleyen davetliler, Yenimahalle Belediyesi’nin tadilatını ve işletmesini üstlendiği Yaşam Evi’ne hayran kaldı.
Açılışın ardından Türkiye Barolar Birliği’nde basın açıklaması yapan Yaşar, Feyzioğlu ve Karamanlıoğlu artan kadın şiddetine dikkat çektiler.
“KONUŞMA ÇOKTU AMA İCRAAT YOKTU”
Kadın cinayetlerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Feyzioğlu, “Bir şeyler yapılması gerekiyordu. Fakat herkes oturuyordu. Konuşma çoktu ama icraat yoktu. Biz dedik ki kendimize, elimizdeki imkanlarla kadına şiddetle ilgili mücadeleye başlıyoruz. O tarihte baroların sosyal sorumluluk projelerine girmesi bilindik bir iş değildi, ama biz bir sosyal sorumluluk projesine başlayacağız dedik ve Gelincik Projesini planladık. Projeyle şiddet mağduru kadınlara adli yardım kapsamında hukuki destek verdik. Ama en önemli şey kadınlar şiddetten kurtardıktan sonra barınacak yer konusuydu. Maalesef belediyelerimiz yeterli girişimlerde bulunmuyordu. Büyük sıkıntılar çektik. Zaman zaman şiddet mağdurlarını otelde ağırlıyorduk. Şimdi Karamanlıoğlu ve Yaşar sayesinde bunları aşmak için bir adım attık” dedi.
“EKRANLARA YANSIYAN GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
Medyada yansıyan kadın cinayetlerinin ve şiddetinin oranlarının var olandan daha az gösterildiğini söyleyen Başkan Yaşar ise, “Ekranlara yansıyan şiddet mağdurları oranı gerçeği yansıtmıyor. Neredeyse yarı yarıyadır. Bu yüzden bizlerde elimizden geleni yapmaya çalıştık ve Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Türkiye’nin en büyük Kadın Yaşam Evi’ni hizmete açtık. Bundan gurur duyuyorum. Belediyeler sadece park yapmaz, yol yapmaz, kaldırım yapmaz sosyal sorunlara da değinmelidir” diye konuştu.
Gözyaşlarını tutamayan Hayırsever Karamanlıoğluda iş yerlerinde şiddet mağduru kadınlara iş imkanı sağladığını belirterek “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bana bugünü yaşattığınız hiç minnettarım. Çok mutluyum” dedi.