Yenimahalleli işadamı Hilmi Yaman, Yenimahallelileri AK Parti 2. bölge milletvekili adaylarıyla buluşturdu. Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler’in de katıldığı gecede 5 bin kişilik tesis tıklım tıklım doldu.
Ankara’nın başarılı işadamlarından Hilmi Yaman, “Yenimahalle Vekilleriyle Buluşuyor” adıyla bir yemek verdi. İller bankası sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğe Yenimahalle’de ikamet eden 5 bin davetli katıldı. Yenimahalle’deki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, işadamları ve kanaat önderlerinin de bulunduğu geceye eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara AK Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayları Ayhan Yılmaz, Nevzat Ceylan ve Neslihan Cenk katıldı.
“Yenimahalle Vekilleriyle Buluşuyor” programı davet sahibi işadamı Hilmi Yaman’ın açılış konuşmasıyla başladı. 7 Haziran’ın ülkemiz için olduğu kadar Yenimahalle için de oldukça önemli olduğunu ifade eden Yaman, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği üzere, Zaman bir olma, iri olma, diri olma zamanı. Bunca oynanan oyuna dur deme zamanı. Yenimahalle’de bu büyük oyunun farkındadır ve buna en güzel cevabı sandıkta verecektir. 7 Haziran’da partileri değil Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Bu yüzden Yenimahalle’de en az 400 milletvekili olan bir iktidar için gereğini yapacaktır” dedi.
Geceye katılan muhteşem kalabalık için işadamı Hilmi Yaman’a teşekkür eden AK Parti Milletvekili Adayı Ayhan Yılmaz, Ankaralı’nın her zaman AK Parti ve liderine sahip çıktığını 7 Haziran’da yine bunun sandığa yansıyacağını söyledi. Hilmi Yaman’ın daha önce de bu tür etkinliklerle Yenimahalle’de birliği sağladığını hatırlatan Eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler de, “Millet istikrar ve huzurdan yana ama belli çevreler buna rağmen boş durmuyor. Biz 10’un üzerinde seçime katıldık, bu seçim hepsinden önemli çünkü bu bir kader seçimi olacak" dedi.
Muhalefet partilerinin AK Parti’yi yıpratmak için eteklerindekileri döktüklerini belirten Emrullah İşler, "Birincisi AK Parti açısından, ikincisi Türkiye açısından ve üçüncüsü de ülke aleyhine çalışmaktan geri durmayan muhalefet patileri açısından 7 Haziran bir dönüm noktası" diye konuştu.
Muhalefetin seçim vaatlerini de eleştiren İşler, “7 Haziran seçimleri için muhalefet farklı bir taktik izliyor. CHP asgari ücreti bin 500 TL olarak açıkladı. Ardından HDP 1800 TL’ye çıkarttı. Son olarak MHP ise 1400 TL’ye indirdi. Haydar Baş sahneye çıkarak asgari ücreti 5000 TL yaptı. Muhalefet resmen tiyatro oynuyor. Milletimiz bu tiyatroları çok gördü. Millet 90’lı yıllarda Emirel’in iki anahtar vaadini unutmadı. İki anahtar almayı beklerken evdeki anahtarları bile ekonomik kriz yüzünden kaybetti. Asgari ücret konusunda muhalefetin vaatleri açık artırmaya dönüşünce millet artık gülmeye ve muhalefetin vaatleri ile ‘Var mı artıran?’ diyerek dalga geçmeye başladı” ifadesini kullandı.
Yenimahalle’de böyle kabalık bir toplantı için Yaman’a teşekkür eden Ak Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı da tüm Ankaralıları 30 Mayıs’ta Etlik Ayvalı’da düzenlenecek AK Parti Ankara mitingine davet etti.