Yenimahalle Belediyesi Mutfak Şefi Ali Çok, Ankara Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Başkent Ulusal Aşçılar Şampiyonası’nda Türkiye 1’incisi oldu.
Geçtiğimiz yıllarda Metro Gastro Mutfak Akademisi’nde hünerlerini sergileyen Yenimahalle Belediyesi’nin lezzet şefi, bir yarışmaya daha adını altın harflerle yazdırdı. Ankara Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmaya Osmanlı saray mutfağında padişahlara sunulan “kuzu tuhaffiye” isimli yemekle katılan Ali Çok hem kupayı, hem madalyayı Yenimahalle’ye getirdi.
İstanbul, Ankara, Antalya, Eskişehir, Kayseri, Konya, Sakarya, Denizli ve Katar’dan usta şeflerin kıyasıya yarıştığı şampiyonada, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, Euro-Toques Türkiye ve yarışma jürisi tarafından Türkiye 1’inciliğine layık görülen Yenimahalle’nin hünerli aşçısı Çok, kupayı Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Dursun’un elinden aldı. Ali Çok, yarışmanın ardından Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek, kupa ve madalya coşkusunu paylaştı. Yenimahalle’de her gün yeni bir başarının konuşulduğunu vurgulayan Başkan Yaşar, “Büyük bir titizlikle personelimize birbirinden leziz yemekler yapan ustamız, bu kez marifetlerini ulusal bir platformda sergiledi. Aynı zamanda belediyemizi de Türkiye 1’incisi olarak başarı ile temsil etti. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.