Yenimahalle Belediyesi çatısı altında vatandaşlara eğitim veren ve yetenekleri keşfederek kadınları meslek sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları, geleneksel yılsonu sergisiyle kursiyerlerinin bir yıl boyunca yaptığı el emeği, göz nuru ürünleri görücüye çıkarttı.
Bir yıl boyunca aldıkları eğitimin hakkını veren kursiyerlerin, kendi kurs merkezlerinin ardından AnkamallAVM’de gerçekleştirdikleri serginin açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar, Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihaoğlu, milletvekili adayları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“YAŞAR, KURSİYERLERİ TEK TEK TEBRİK ETTİ”
Açılışı gerçekleştirerek ürünleri dikkatle inceleyen Başkan Yaşar, kursiyerleri tebrik etti. Yaşar, “Bugün Yenimahalle’nin 14 noktasında, 80 branşta ve 200’ün üzerinde öğretmen ile 12 bin kursiyerimize eğitim veren YENİMEK’in sergisindeyiz. Kurslarımıza katılarak meslek edinen ve aile bütçelerine katkı sağlayan tüm kursiyerlerimize tebrik ediyorum” dedi
YENİMEK’e çok önem verdiğini de vurgulayan Yaşar, “YENİMEK sadece hobi kursları değil aynı zamanda meslek edindirme kurslarıdır. Bu kurslar insanları kaynaştırarak komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini geliştiriyor, birliği beraberliği ve geleneklerin yaşatılmasını sağlıyor. Belediye olarak YENİMEK’e ciddi bir bütçe ayırıyoruz” diye konuştu.
6 HAZİRAN’A KADAR AÇIK
Katılımın oldukça yoğun olduğu sergide keman ve viyolonsel eşliğinde heykel, resim, tel kırma, takı tasarım, makine nakışı, mefruşat, rölyef, 3 boyutlu resim, ahşap boyama, seramik, sabun tasarımı gibi çeşitli branşlarda hazırlanan ürünleri görme fırsatı bulan vatandaşlar, sıcak cam üfleme şovuyla da büyülendi. AVM’de 3 gün boyunca sergilenecek olan el emeği göz nuru ürünler, 6 Haziran’a kadar meraklılarını bekliyor.