Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK), kursiyerlerin tasarladığı birbirinden güzel el emeği, göz nuru ürünleri yıl sonu sergisiyle vatandaşlarla buluşturuyor.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde Meydan, İlkyerleşim, Çakırlar ve Karşıyaka’da açılışı yapılan yıl sonu sergilerine Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 12 bin öğrencisiyle ve 14 kurs merkeziyle 92 farklı branşta Yenimahallelilere eğitim veren YENİMEK, kurdele nakışından çinilere, yağlı boyadan cam boyamaya, ahşap oymadan giyime kadar çok sayıda ürünü sergilerken, vatandaşlar kursiyer ve eğitimcilerden ürünler hakkında bilgi aldı.
Serginin açılışında konuşan Başkan Yaşar, “Üretmenin verdiği haz bir başka güzel. Bir parçayı ortaya çıkarabilmek için aylarca çalışan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Yakın zamanda üç mahallede daha yeni kurs merkezi açacağımızı da müjdelemek isterim. 200’ün üzerinde öğretmenle sizlere eğitim veriyoruz. Hizmetlerimizin hepsi sizler için. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
Ardından Meydan Kurs Merkezi kursiyerlerinin ürünlerini tek tek inceleyen Yaşar, müzik eğitmenlerinin verdiği mini konseri dinledi. İlkyerleşim Mahallesi’ndeki kurs merkezinde ise kursiyerlerin çocuklarına diktikleri ürünleri podyumda miniklerin üzerinde görme imkanı bulan Yaşar, anneleri ve çocuklarını tebrik etti.
ÇAKIRLAR’A ARENA KAPALI SPOR MERKEZİ MÜJDESİ
Çakırlar kurs merkezi sergisinin açılışını CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Emir ile birlikte yapan Yaşar, merkezin 7-14 yaş grubu gitar kursu öğrencilerinin mini konserini dinledi. "Yenimahalle’de güzel şeyler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" diyen Başkan Yaşar, “Bu yatırımları cebimden yapmıyorum. Sizin paranızı sizlere harcıyorum. İnşallah 2’inci sağlık ocağınızın bugünlerde temeli atılacak. Ve ilk defa açıklıyorum Arena Kapalı Spor Merkezi’ni buraya yapacağım. Bu merkezde 3 bin 500’e yakın vatandaşımızın etkinlik yapabileceği, kapalı salon sporlarının ve etkinliklerin yapılabileceği bir spor merkezi olacak” dedi.