Mamak’ın çeşitli mahallelerinde yaptığı kanser seminerleriyle binlerce Mamaklı kadını kansere karşı bilinçlendiren Mamak Belediyesi, bilgilendirme seminerlerine devam ediyor.
Mamak Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle Yeşilbayır Mahallesi’nde kanser semineri düzenlenecek. KETEM doktorları Dr. Filiz Temel ve Dr. Neşe Canoler tarafından gerçekleştirilecek seminerle Mamaklı kadınlar kansere karşı bilinçlendirilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri olan kanser erken teşhisle sorun olmaktan çıkıyor. Belediyemiz sosyal projeler kapsamında Mamak’ta binlerce kadın bu güne kadar kansere karşı bilinçlendirildi. Bilgilendirme seminerlerimize tüm mahalle sakinlerini bekliyoruz. Kanserde erken teşhis son derece önemli, dolayısıyla erken teşhis içinde şahısların en yaygın kanser türleri hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor” dedi.
23 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te başlayacak seminer, Yeşilbayır Aile Merkezi’nde yapılacak. Seminerde katılımcılar rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgilendirilecek. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alınacağı seminerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi verilecek.