Yaylalarda kış ve bahar döneminde bakım ve onarım çalışması yapan Akdeniz EDAŞ, yıkılan, kırılan direkleri yenisi ile değiştirdi. Kopan elektrik hatlarını yenileyen Akdeniz EDAŞ, çalışmanın bittiği yaylalara enerji verdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Akdeniz EDAŞ Alanya Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa, yolları açılan, ulaşımı olan yaylara Mart ayından itibaren elektrik verdiklerini, geçen hafta içindeyse 5 metre yüksekliğinde kar olmasına rağmen söbiçimen yaylasına elektrik verdiklerini söyledi. Ayrıca çalışma kapsamında yayla ekip sayılarını artırdıklarını, son olarak Gören Yaylasında kırılan, yıkılan direkleri onardıklarını ifade eden Akboğa, “Bu yaylamıza çetin kış şartlarından dolayı çalışma yapamamıştık. Alanya yaylalarımıza hava şartları ve kar kalınlığı el verince çalışmaya başladık. Hava şartları nedeniyle kırılan ve yıkılan direkleri yenisiyle değiştirdik. Kopan enerji hatlarını yeniledik. Bu hafta itibariyle Gören yaylasına enerji verdik. Çalışmalarımız yolu açılan yaylar şeklinde öncelik sırasına göre devam edecek. Alanya Yörüklerimizin yaylalarına şirket olarak çok önem veriyoruz. Önümüzdeki süreçte elektrik olmayan yaylalara proje çalışması yaptıklarını, buralarda kısa sürede elektrik vereceklerini, tüm yaylalarımızda çetin kış şartlarında dahi kesinti olmaması için proje çalışması yaptık” dedi.
D-400 KARAYOLU IŞIL IŞIL
Yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Akboğa, batı Alanya’da bir, Merkezde bir, doğu Alanya’da bir olmak üzere toplamda 3 ekiple Alanya’da gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte aydınlatma çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Akboğa, yaptıkları çalışma sonucunda D-400 Karayolunu ışıl ışıl aydınlattıklarını söyledi.
ALANYASPOR’A BAŞARILAR DİLEDİ
Diğer yandan Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren ve play-off’lara kalma başarısı gösteren Alanyaspor’u da tebrik eden Akboğa, “Alanyaspor’a play-off mücadelelerinde başarılar diliyorum. Alanyaspor’umuzu Süper Lig’de görmek en büyük arzumuz” dedi.