AK Parti Genel Merkez Yürütme Kurulu tarafından aday tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının (STK) yöneticileri ile Antalya’da temayül yoklaması yapıldı.
AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Zübeyde Aras, AK Parti’nin milletvekilli adaylarını belirlemek için sivil toplum kuruluşları ile yaptığı temayül yoklamasına dikkat çekerek, AK Parti’nin adaylarını halkla beraber belirlediğini söyledi. Temayül yoklamalarının AK Parti’nin adaylarını tavandan atamadığını gösterdiğini belirten AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Zübeyde Aras, "AK Parti temayülleri önemsiyor. Tüm delegeler, mahalle başkanları, yönetim kurulları, gençlik ve kadın kademeleri ile temayül yapıldı. Kamuoyunda anketler yapıldı. Tüm aday adayları ile mülakat gerçekleştirildi. Şimdi de temayül yapıp sivil toplum kuruluşlarına soruluyor. Bu AK Parti’nin aday belirlemedeki kriterlerini gösteriyor" dedi.
AK Parti’nin adaylarını halkla beraber belirlediğini vurgulayan Aras, "AK Parti hiçbir çalışmasını halkın fikrini almadan yapmıyor. Tüm bu çalışmalar bunun için. Halkın istediği kişilerin meclise girmesi içindir. Halkın fikrinin mecliste olması içindir. Bu anlamda Antalya’da gerçekleşen temayül yoklamasına katılan STK’lara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.