Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili adayı Atay Uslu, Finike’nin Turunçova Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.
AK Parti Antalya Milletvekili adayı Uslu, Finike’de ve Kumluca’da ilk defa oy kullanacak ve apolitik durmaya çalışan 500’e yakın genç ile özel bir toplantıda bir araya geldi. Bölgenin projelerini ve gelecek vizyonunu gençlerle paylaşan Uslu, “Antalya’ya çok önemli hizmetler yapılıyor. Ulaştırma Bakanımız Lütfü Elvan Antalya Milletvekilimiz olacağı için artık bölgenin ulaşım altyapısındaki eksiklikleri de en kısa sürede tamamlanmış olacak. Antalya hızlı tren, üçüncü havalimanı ile buluşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Antalya’yı adeta şantiyeye çevirdi. Şimdi Yeni Türkiye yolunda ilerliyoruz. Yeni bir Anayasa Türkiye’nin hızına hız katacaktır. Yeni Anayasa ile Başkanlık sistemi Büyük Türkiye’nin sistemi olacaktır“ dedi. Uslu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnkalardan kalma bir anlayış mıdır bilemiyorum. Meksika’da İnka tapınaklarının yakınında yaşayan yerliler hızlı tempoyla yol almazlarmış. Hızlı yürüyüşlerde ruhlarının çok geride kalacağını düşünürlermiş. Çok hızlı yol aldıklarında ise oturup ruhlarının onlara yetişmesini beklerlermiş.92 yıllık Cumhuriyetimiz 62 hükümet görmüş. Oysa istikrar olsaydı bugün 22’nci hükümet ülkeyi yönetecekti. Ya da 62’nci hükümeti Cumhuriyetimizin 240. Yılında başka bir ifadeyle 156 yıl sonra 2171 yılında kuracaktık.Kısacası istikrar olsaydı, sistemsel tarihimiz 156 yıl sonrasını gösterecekti.Genetik yönetim kodlarımız da, muhafazakar karakterimiz de, uygulamalar da, ruhumuzda, tecrübeler de bizi istikrarlı sistemlere götürüyor. İstikrarın sistemsel tarihi ise bizi 150 yıl sonraya taşıyor. İnka tapınağının yakınındaki yerliler oturup, ruhlarını bekliyorlarmış. Oysa bizim ve medeniyetimizin ruhu 150 yıl ileride. Şimdi oturup bekleme zamanı değil. Koşma, tempoyu yükseltme zamanı.Ruhumuza yetişme zamanı."
Uslu toplantıda, Başkanlık sistemi, anayasa, projelerle ilgili soruları yanıtladı.
Kumluca’da teşkilat mensupları ile bir araya gelerek, hafta içinde yapılacak çalışmaları değerlendiren Uslu, ardından Finike’ye geçti. Uslu’yu gençler Finike’de canlı performans olarak söyledikleri Dombra şarkısı ile karşıladılar.