Antalya’da seçim çalışmaları kapsamında çeşitli sivil toplum örgütleri ile hemşeri derneklerini ziyaret eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çözüm sürecinin devam ettirilmesiyle ilgili Antalya’dan yoğun bir talep olduğunu belirterek, “Farklı siyasi ideolojilere sahip kişiler, Antalya’da barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyor. Dolayısıyla Antalya, çözüm sürecini çözmüş” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Antalya’ya gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çeşitli sivil toplum örgütleri ile hemşeri derneklerini ziyaret etti. Antalya ziyaretleri kapsamında çok sayıda vatandaşla bir araya geldiklerini dile getiren İçten, Antalya’da edindiği izlenim ve notları aktardı. İçten, “Peygamberler şehri Diyarbakır’dan Antalya’ya bir el uzattık. Diyarbakır bizim için ne kadar kıymetli bir şehrimiz ise Antalya da aynı değerde kıymetli bir şehrimiz. Bu bölgede çok sayıda hemşerimiz var. Biz özellikle bu hemşerilerimizin kurmuş olduğu vakıflara derneklere giderek onları ziyaret ettik. Bu ziyaretler kapsamında birçok insanımıza dokunduk. Hemşerilerimiz bize, Antalya’nın Diyarbakır’dan, Diyarbakır’ın, Antalya’dan farklı olmadığını ve ayrıca AK Parti’nin yerel belediyecilik hizmetlerinden çok memnun olduklarının mesajını iletti. Tabii ki, bu seçimin bizim için önemi var. İnsanlarımızın da mutlaka sandığa sahip çıkması gerekiyor. Biz elbette ki sandıktan çıkan sonuca saygı gösteriyoruz” dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÜRÜTECEK TEK SİYASİ PARTİ AK PARTİDİR
Lütfi Elvan’ın adaylığının Antalya için büyük şans olduğunu belirten
İçten, “Ben Sayın bakanımız Lütfi Elvan’ın Antalya için büyük şans olduğunu düşünüyorum. Gittiğimiz her yerde de onun bu noktada duruşu, Antalya’yı sahiplenişi, yatırımlarla ilgili ebetteki, turizm kenti olması hasebiyle pozitif ayrımcılık yapmasıyla ilgili ciddi bir memnuniyet var. Bununda bu şehrin atmosferine yansıdığını gördük. Bu da bizler için anlamlı. Dolayısıyla seçimlerin barış ve huzur içerisinde geçirilmesini istiyoruz. Biz bu seçimlerde çözüm sürecinin aksatılmasını istemiyoruz. Buradaki insanlarımıza da AK Parti’nin tek başına güçlü bir şekilde iktidarda olursa, kesinlikle çözüm sürecinin devam edeceğinin mesajını verdik. Çözüm sürecinin devamı AK Parti’nin güçlü olduğu ile alakalıdır. Çözüm sürecini yürütecek tek siyasi parti AK Partidir. Çünkü MHP ülkeyi zaten bölmüş, doğuda ve güneydoğuda hiçbir şehre giremiyor. Ve oradaki insanları da önemsemiyor. CHP’de zaten Kürt meselelerinin varlığında rol almış bir siyasi parti. Onun da çözmesi zaten mümkün değil. Diğer tarafta HDP’de ülkeye güneydoğu ve doğudan bakıyor. Maalesef HDP güneydoğuda konuştuğu konuyu, cümlelerin aynısını ne İzmir’de ne Antalya’da ne de İstanbul’da söyleyebilir. Antalya’da başka bir HDP söylemi Diyarbakır’da başka bir HDP söylemi var. Ama biz AK Parti milletvekili olarak Diyarbakır’da ne anlatıyorsak, Antalya’da onu anlatabiliyoruz. Yani ülkeyi kucaklayabilen, 81 ili vatan olarak gören, benimseyen tek bayrak altında yaşamaya karar veren bir AK Parti var. Dolayısıyla bu sorunu ve ülkenin tüm sorunlarını çözecek olan tek siyasi parti var o da AK Parti” diye konuştu.
FARKLILIKLAR ÜLKEMİZ İÇİN ZENGİNLİK
Çözüm sürecinin devam ettirilmesiyle ilgili Antalya’nın yoğun bir talebi olduğunu belirten İçten, “Antalya’da yaşayan farklı siyasi partilerin görüşlerine sahip olan, herkesin hem fikir olduğu bir konu var. Kimse çocuklarımızın cenazesinin gelmesini istemiyor. Çözüm sürecinin de devam etmesini istiyor. Bu mesajı da bizlerle paylaştılar. Antalya’ya da ben teşekkür ediyorum. Çünkü farklı siyasi ideolojilere sahip herkes Antalya’da barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyor. Dolayısıyla zaten Antalya çözüm sürecini birlikte yaşayarak çözmüş. Farklı yerlerdeki zihniyetler gibi değil. Antalya, barışçıl birbirini kucaklayan, farklı yaşam tarzlarına da saygılı bir il. Tabii bu 13 yıllık AK Parti iktidarından kaynaklanıyor. Çünkü, AK Parti olarak farklı yaşam tarzlarına saygı duyacağımızın altını çizdik. Farklılıkların ülkemiz için zenginlik olacağının da altını çizdik. Herkesin bizler gibi düşünmek zorunda olmadığını belirtik. Dolayısıyla farklı yaşam tarzlarına alan oluşturan farklı yaşam tarzlarına saygı gösteren 13 yıllık bir siyasi iktidar var. Bunun da en büyük göstergesi işte Antalya” dedi.