AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Atay Uslu, Kumluca İlçesi’nde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında yapılan yağlı güreş müsabakalarını izledi. Uslu, atasporu olan yağlı güreş müsabakalarının gelecek nesillere aktarılması için de yağlı güreş liginin kurulması gerektiğini söyledi.
7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Atay Uslu, beraberindeki Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Ak Parti Finike İlçe Başkanı Ömer Esen, Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Elmalı İlçe Başkanı Ali Gökçe ile birlikte Kumluca Karatepe Stadyumu’nda yağlı güreşleri izledi. Protokol tribününde Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Merkez Valisi Veysel Dalmaz ve diğer protokol üyeleriyle birlikte yağlı güreş müsabakalarını izleyen Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, diğer protokol üyeleri ile birlikte müsabakaları kazanan pehlivanların madalya ve kupalarını verdi. Müsabakalar sonucunda bir değerlendirme yapan Uslu, bir ata sporu olan yağlı güreşlerin gelecek nesillere ulaşması için profesyonel lig usulü şeklinde olması için bir çalışma yapılmasının önemine değindi.
“İZLEYİCİNİN HİÇ ARA VERMEDEN SAATLERCE İZLEDİĞİ TEK SPOR DALI YAĞLI GÜREŞTİR”
Bir izleyicinin hiç ara vermeden 10-12 saat izlediği tek spor dalının yağlı güreşler olduğunu hatırlatan Uslu “Çünkü milyonları arkasında sürükleyen bir futbol maçında taraftarlar bazen 90 dakikada bile sıkılabiliyorlar. Ancak yağlı güreş müsabakaların da bunu göremezsiniz. Sebebi de yağlı güreş bizim ata sporu ve kültürümüzdür. Bu kültürü gelecek nesillere sistemli olarak aktarabilmek için Türkiye’deki büyük kulüpler yağlı güreş sporuna el atmalıdır. Yağlı güreş müsabakalarını organize eden başta Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya olmak üzere emeği geçenlere ‘teşekkür’ ederim. Kıran kırana müsabakalar çıkaran Tozkoparan’dan, Baş’a kadar güreşen tüm sporculara, özellikle de Türkiye’nin dört bir yanından bu güzel organizasyonu izlemeye gelen seyircilere de ayrıca ‘teşekkür’ etmek istiyorum. Büyük bir çekişmeye sahne olan Başpehlivanlık final maçını kazanan hemşehrimiz Orhan Okulu’yu da tebrik ediyorum” dedi.