AK Parti Antalya Milletvekili ve adayı Gökçen Özdoğan Enç, Kemer ve Kepez ilçelerinde basın, Sivil Toplum Kuruluşu, taksi durakları, esnaf ve ev ziyaretleri yaptı.
Yaptığı ziyaret ve katıldığı toplantılarda muhalefete yüklenen Antalya Milletvekili ve adayı Gökçen Özdoğan Enç, “Birileri sadece yalan vaatlerde bulunup, atıp tutarak bu halkı kandırmaya çalışırken, AK Parti ‘Yeni Bir Türkiye’ inşa etmek için gece gündüz demeden çalışıyor” dedi. Antalya’ya 2002 yılına kadar 195 kilometre yol yapıldığını, 2002-2013 yılları arasında 295 kilometre bölünmüş yol yapılarak, Antalya’nın toplam bölünmüş yol ağının 487 kilometreye ulaştığını belirten Enç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘İstikrar ve güven. Bu iki sihirli kavram. İstikrar yoksa kalkınma olmaz. Eski Türkiye’nin, tüm kurumları, uygulamaları ve tümalışkanlıklarıyla artık ilerleme ve gelişimi sağlama konusunda yetersiz kalıyor. 2023 vizyonumuz, gelişmiş ülkeler arasında ilk sıraları hedefliyor” diye konuştu.
Ev ve mahalle toplantılarında AK Parti iktidarının kadınlara büyük önem verdiğini belirten Enç, 2002 yılından bu yana, toplumun yarısını oluşturan kadınların, kültürel, sosyal, siyasi varlığını ve etkinliğin, karar alma mekanizmalarına katılımını artırmak için gerek mevzuat, gerekse uygulamaya yönelik pek çok adım attıklarını söyledi. Erkek ve kadın arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdıklarını, üniversite, kamu ve TBMM’de başörtüsünün serbest hale getirilerek, kadınlar arasında eşitlik sağladıklarını, kadın istihdamında artışın hızla devam ettiğini belirten Enç, 2002 yılında kadın istihdam oranı yüzde 25,3 iken, 2014 yılında çalışma çağı nüfus baz alınarak kadınistihdamı oranının yüzde 29,5, kadınların işgücüne katılım oranı ise yüzde 33,6’ya yükseldiğini bildirdi.
Enç’e Kemer ziyaretlerinde AK Parti Milletvekili adayı Murtaza Tamyürek, Kemer İlçe Başkanı Ferruh Derin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Akan, Meclis Üyeleri Yunus Nergis ve Emine Canik, Büyükşehir Koordinatörü Kahraman Üraz ve partililer eşlik ederken, Kepez ziyaretlerinde Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan ve partililer eşlik etti.