Antalya Ak Parti Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyon Üyesi Hüseyin Samani, Tarım İl Müdürlüğünde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Tarım Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. Samani burada yetkililerden Antalya’nın 2002-2014 yılları arasındaki tarımsal veriler hakkında bilgi aldı.
Tarım sektörünü dünyanın en stratejik sektörlerinden bir tanesi olduğunu aktaran, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, ”Tarım sektörü çok fazla bilgi kirliliği olan sektörlerin başında geliyor. Tarım sektörü her türlü meteorolojik olaydan ciddi anlamda etkileniyor ve üreticiler çok zor şartlarda üretim yapıyor. Bu yüzden üreticinin doğru bir şekilde bilgilendirilmeleri gerekiyor. Bununla birlikte tüketicilerin de eksik ya da yanlış bilgi sahibi olduğu konular var. Hala ‘Kışın serada yetişen ürün yenir mi?’ diye soranlar var. Tüm bunlar üreticinin de doğru bilgilendirilmesi gerektiğini gösteriyor. Seracılık hakkında yapılan üretimlerin uygun koşullarda ve gayet sağlıklı ortamlarda yapıldığını anlatmak gerekiyor. Vatandaşı tarım sektörü konusunda bilgilendirmeliyiz. Onları eğitmeliyiz. Bunu yapmadığımız zaman, insanlar bilmediğinde de sonuçta aynı hataları tekrarlayabilirler. Bu nedenle Üretici ile tüketici arasındaki bilgi aktarımının iyi bir şekilde yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
AVRUPA DÖRDÜNCÜLÜĞÜNDEN BİRİNCİLİĞE YÜKSELDİK
Tarım sektörü çalışanlarına, Tarım Bakanlığı personellerine şükran borçlu olduklarını ifade eden Samani, “Tarım da dünyadaki konumumuza baktığımız da iyi bir yerde olduğumuzu görüyoruz. Dünya’da tarımsal büyüklük olarak 11. Sırada iken bugün 7. ülke konumuna gelmişiz. Avrupa’da 4. sıradayken Avrupa birincisi haline gelmişiz. Hasılatımız ise 23.7 Milyar Dolardan, 67 Milyar Dolara çıkmış. 1000 Dolarlık kişi başı tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla 3 Bin 500 Dolara çıkmış. Bunlar ekonomik veriler. Ama bunun ötesinde üreticinin katkısı çok önemli. 2000’li yılların başında “doğru ilacı doğru zamanda kullan” sloganıyla başladığımız çalışmalar sonunda zirai ilaç kalıntısı sorunumuz neredeyse kalmadı” dedi.
BAMBUS ARISI İHRACATI YAPABİLİYORUZ
Tarımsal desteklemelerin önemine de dikkat çeken Samani, eskiden desteklemelerin yanlış yöntemlerle yapıldığına dikkat çekerek, şu an özellikle biyolojik mücadeleye yapılan desteklemeler, iyi tarım uygulamalarında yönelik desteklemelerle üreticinin daha iyi bir konuma geldiğini söyledi. Özellikle bambus arısına yönelik desteklemelerden söz eden Samani, bu desteklemeler sonucu Bambus arısı ithal ederken, şimdi ise Antalya’da bu arıları üretiminin yapıldığına dikkat çekti.
PAZAR ESNAFINDAN DESTEK SÖZÜ
Döşemealtı ilçesinde seçim çalışmalarına katılan AK Parti Antalya 3. Sıra Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Samani, ilk olarak AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Samani daha sonra İlçe Teşkilatı üyeleriyle birlikte Döşemealtı Pazar yerinde esnaf ve pazarcılarla sohbet ederek, destek istedi. Samani’ye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar da Samani’ye destek sözü verdi.
Hüseyin Samani, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile birlikte Abidin Şengezer ailesinin düğün törenine de katıldı ve genç çiftin mutluluklarına ortak oldu.