Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, CHP Antalya Milletvekili adayı Niyazi Nefi Kara’nın sözleriyle ilgili olarak " Hesabını yargıda verecek" dedi. Konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada " CHP’nin Antalya Milletvekili Adayı Niyazi Nefi Kara’nın Nezaket Yoksunu Üslubu ve Yalan ifadelerine ilişkin açıklamada bulunmak zorunluluk oldu" diyen AK Parti’li Lütfi Elvan, Kara’nın sözlerini "Nezaket Yoksunu, iftiracı " olarak nitelendirdi. Haberi üzülerek okuduğunu ve haberde geçen ifadelere ilişkin bir açıklamada bulunmak artık bir zorunluluk olduğunu söyleyen Elvan " İşte siyasetin en sevmediğim yanı burada ortaya çıkmaktadır. Kaba, değersiz, yalan beyanlara yanıt vermek durumu. Tabii bu siyasetinde de gereği değil aslında. Üretmeyen, bilgisiz akılların, mağlup zihinlerin yegane sarıldığı bir alan. Karalamaya çalışmak. Gene bu zihinlerin anlamadıkları çirkin tutumlarının sadece girişim düzeyinde kaldığı ve insanımızda karşılık bulmadığıdır. " dedi.
"CHP’LİLER KENDİ İÇİNDEKİ SIKINTILARI KUSUYOR"
" CHP, bu gibi milletvekillerinden oluşarak ve diğer partilerle de yan yana gelerek koalisyon oluşturacak, bu güzelim ülkeyi yönetecek öyle mi?" diyen Elvan, Niyazi Nefi Kara’nın Deniz Baykal gibi bir isim için kullandığı ifadeleri de eleştirdi. Elvan " Ne anlama geldiğini ya bilmiyor ya da bilerek bu şekilde konuşuyor. ’Deniz Baykal emanetmiş”, “Onu korumalılarmış.’ İnsan önce haddini bilmeli. Şimdi kendi Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal için kelimelerini seçemeyen birisi, benim hakkımda da bir karalama çabası içerisine girmiş, kendisine yakıştırıyorsa benim için bir sorun yok. Biz CHP’nin aslında Niyazi Nefi Kara’nın ifadelerinde de gizli olan kendi içlerindeki sıkıntılarını biliyor olmamıza rağmen, bunu hiçbir yerde dile getirmedik, malzeme etmedik. Ama şu kadarını artık söylememek olmaz. Kendi içlerinde bir olamazken, nasıl da taban tabana zıt görüşlerdeki siyasi partilerle bir olup, ahenk içinde memleketi yönetecekler?" dedi.
"HESABI YARGIDA VERECEK"
Siyasetin kendisine öğrettiği, yıllar içerisinde edindiği birikimin kendisine kazandırdıkları tecrübeler olduğunu kaydeden Elvan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: " Siyasetin her şey de olduğu gibi bir ahlakı vardır. Siyasete girmenin heyecanı içerisinde olan ve bu kazanımdan uzak Niyazi Nefi Kara, nezaket yoksunu olmanın beraberinde açıktır ki, yalan söyleyebilmek gibi bir özelliğe de sahiptir. Benim çalışmalarımdaki samimiyeti, gidip Karaman halkına ve yörenin samimi siyasetçilerine sorabilir. Aldığı yanıt yüzünü kızartacaktır. Mahcup olacağına dair ümidim gene de var. Ülkemin her karış toprağı için çalışacak olmanın mutluluğu içerisinde, bu genç arkadaşımızı tutumunun yanlışlığı ve siyasette bu şekilde bir yol almaya çalışanların ömrünün kısa olduğu konusunda uyarırım. Tümü yalan beyanlarını, terbiye sınırını da aştığı için yanıtlanacak düzeye yükseltmek istemiyorum. Sözlerinin tümü iftira olup, konuyu yargıya taşıyarak hukuken gereğini yapacağımı kamuoyuna arz ederim."