Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi, TRT tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda toplam 17 ödül alarak, Türkiye Şampiyonu oldu.
Sesli-Görüntülü Haber, İnternet ve Sosyal Medya Yayıncılığı, Radyo Yayıncılığı ve Televizyon Yayıncılığı dallarında 720 projenin yarıştığı TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Akdeniz Üniversitesi kazandığı 17 ödül ile 9 ödül alan Selçuk Üniversitesi ve 8 ödül alan Erciyes Üniversitesi’ne büyük bir fark attı ve gecenin şampiyonu oldu. Daha önce Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması’nda 4 yıl üst üste birinci olmayı başaran Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, bu yıl ilk defa düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda da şampiyon olma geleneğini sürdürdü.
Akdeniz İletişimin yakaladığı başarının kendileri için oldukça kıymetli olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda 17 ödül alarak geceyi şampiyon tamamladığımız için son derece mutluyum. Bu başarı bizim ilerleyen yıllardaki yol haritamız olacak. Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması’nda 4 yıl üst üste şampiyon olduktan sonra TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan da şampiyon olarak ayrılmak emeğimizin ve yorgunluğumuzun karşılığında alabileceğimiz en güzel hediye. Biz, Akdeniz Üniversitesi’nin hedefleri doğrultusunda daima en iyiyi hedefleyen, zamana, mekâna ve sabra inat her sene üretiminin niteliğini arttıran, beraber sevinen, beraber üzülen harika bir takımız. Bu gece ödül alan, almayan bu sürece katkı veren tüm öğrencilerimi ve öğrencilerimin her zaman yanında olan, onlardan desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin kazandığı ödüller ve kategorileri şu şekilde ise şöyle açıklandı:
Sesli Görüntülü Habercilik Kategorisi Televizyon Haber Programı Dalı: Büşra Tanrıtanır, Ayhan Enver Özberk, Emre Gündoğdu ve Hakkı Akgün "Kaç Yıl Oldu?" adlı çalışmayla üçüncülük ödülü.
Sesli Görüntülü Habercilik Kategorisi Televizyon Spor Haberciliği Dalı: Abdullah Özkan ve Büşra Tanrıtanır "Antalya’da Sporun Flemenkçesi Jantalyaspor" adlı çalışmayla ikincilik ödülü.
Sesli Görüntülü Habercilik Kategorisi Televizyon Spor Haberciliği Dalı: Selin Maden ve Örgün İmamoğlu “En Riskli Temizlik” adlı çalışmayla üçüncülük ödülü.
Sesli Görüntülü Haber Kategorisi Haber Fotoğrafı Dalı: Öykü Madenlioğlu “Alın Teri Demir Tozu” adlı çalışmasıyla birincilik ödülü.
Radyo Yayıncılığı Kategorisi Söz Programları Dalı: İlkim Kaya ve Onur Köseoğlu "Tribünün Sesi" adlı çalışmayla ikincilik ödülü.
Radyo Yayıncılığı Kategorisi Belgesel Programları Dalı: Kevser Çiğdem Değirmencioğlu “Türkiye’de Radyo Televizyon Serüveni” adlı çalışmayla üçüncülük ödülü.
Radyo Yayıncılığı Kategorisi Drama Programları Dalı: Ezgi Taşlı ve Murat Güler "Ezilenlerin Tiyatrosu" adlı çalışmayla birincilik ödülü.
Radyo Yayıncılığı Kategorisi Drama Programları Dalı: Tuğba Beyaz ve Gamze Doğan "Asrın Zaferi" adlı çalışmayla üçüncülük ödülü.
İnternet ve Sosyal Medya Yayıncılığı Kategorisi Sosyal Medya Projesi Dalı: Sefa Koç, Gülfem Kurt ve Aslıhan Çılkadaroğlu "Savaşın Çocukları" adlı çalışmayla ikincilik ödülü.
İnternet ve Sosyal Medya Yayıncılığı Kategorisi Sosyal Medya Projesi Dalı: Taylan Ahen ve Gökhan Kesmen "İlik Ver Hayat Ver " adlı çalışmayla üçüncülük ödülü.
İnternet ve Sosyal Medya Yayıncılığı Kategorisi İnternet Haber Sitesi Dalı: Ceren Paslı, Tolga Cihan, Öykü Madenlioğlu ve Mert Demir “Zoru Başaranlar” adlı çalışmayla birincilik ödülü.
İnternet ve Sosyal Medya Yayıncılığı Kategorisi İnternet Haber Sitesi Dalı: Orkun Enver Gözübüyük, Yaşar Ozan Mayasız, Sezer Öcaf, Ufuk Kaplan “1Haber1Kahraman” adlı çalışmayla ikincilik ödülü.
İnternet ve Sosyal Medya Yayıncılığı Kategorisi İnternet Haber Sitesi Dalı: Büşra Tanrıtanır, Emre Gündoğdu, Ayhan Enver Özbek ve Esin Çetin "Tarihin Peşinde" adlı çalışmayla üçüncülük ödülü.
İnternet ve Sosyal Medya Yayıncılığı Kategorisi Blog Dalı: Müge Üçtop “Klişe Kafa” adlı çalışmasıyla ikincilik ödülü.
Televizyon Yayıncılığı Kategorisi Belgesel Programı Dalı: Resul Sakınmaz, Sefa Sağlam, Bahadır Alptekin, Tuğba Beyaz ve Seçil Akkaya "Kinostajik” adlı çalışmayla birincilik ödülü.
Televizyon Yayıncılığı Kategorisi TV Programı Dalı: İlayda Girginer ve Elif Hazal Çök “Şimdiki Zaman” adlı çalışmayla üçüncülük ödülü.
Televizyon Yayıncılığı Kategorisi Drama Tekniği ile Üretilmiş Kısa Film Dalı: Dilara Araç, Sultan Koca, Uluç Erdem Ersen ve Cemre Şenses “İgnis” adlı çalışmayla ikincilik ödülü.