Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde 2014-2015 döneminin son bilgisayar kursu, 18 Mayıs’ta başlayacak.
Alanya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 16 Aralık 2014 tarihinde başlatılan Temel Bilgisayar Okur- Yazarlığı ve Office Programları Kullanımı modüllü ücretsiz bilgisayar kursu tamamlandı. İki aşamadan oluşan kursun 32 ve 72 saatlik eğitimleri sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan 44 kursiyer, MEB onaylı “Temel Bilgisayar-Okur Yazarlığı Sertifikası” ve “Office Programları Kullanımı Sertifikası” almaya hak kazandı.
Emine Hacıkura Kütüphanesi’ndeki eğitim döneminin son bilgisayar kursu ise 18 Mayıs’ta başlayacak. Ücretsiz olan ve 1 aylık hızlandırılmış programla gerçekleştirilecek kursa 511 36 24 nolu telefondan başvuru yapılabileceği belirtildi.
2009 yılından bu yana Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde deneyimli eğitimciler eşliğinde, kurumlarla yapılan protokoller gereğince Alanya Belediyesi’nin, Alanya Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 572 kişi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğinde 338 kişi olmak üzere toplamda 910 yetişkine ulaştırılan kurslar periyodik aralıklarla devam ediyor.